Grote actie Turkse politie op Taksimplein

4
4

ontruimingIn de Turkse stad Istanbul is de politie vanmorgen begonnen met het ontruimen van het Taksimplein. De demonstranten die het plein meer dan een week bezet hielden, worden teruggedreven naar het Gezipark. Een deel van de demonstranten gooit met stenen en molotovcocktails. De politie bestrijdt hen met traangas en waterkannonnen. Dat meldt de NOS.

Op de NOS site is dit live te volgen.

4 REACTIES

 1. “Een deel ervan gooit met molotovcocktails”
  Stel je eens voor dat “een deel” van de Marokkanen in Nederland molotovcocktails beginnen te gooien naar de politie omdat ze te hard worden aangepakt..
  Hun die het democratisch vinden om met molotovcocktails & stenen te gooien verdienen geen dialoog met de regering!

 2. Dit lees ik op de forum van Nu.nl

  Een nederlandse ( Marjon van de Berg) die in Istanbul woont:

  Gaaap helemaal met jou eens. Als het zelfde in NL zou gebeuren zouden ze in hun broek doen. Makkelijk praten zo op afstand. Ik woon zelf in TR, als er weer verkiezing zou zijn beter AKP als partij dan een ander partij want die anderen bakken er helemaal niets van. Geloof me ik heb het hier veel beter naar mijn zin dan in NL ben even vrij, ik merk echt geen verschil. Lang leve Erdogan!

 3. Nog een:

  34 2 uur 54 minuten geleden door al-Haqq

  En zo hoort het. Weg met de onrustzaaiers. Deze gekken zijn niks anders dan barbaren. Politiek, economisch en infrastrucutuur gaat allemaal goed in Turkije. Alleen zij die protesteren doen dat niet om een slechts paar bomen. Sterker nog de bomen laten ze koud. Als ze zo om het milieu gaven dan zouden ze niet zulke vandalisme plegen. Dit zijn mensen die gewoon Erdogan niet meer als regeringsleider willen zien. Want ze vinden heb te islamitisch. Inplaats van hem willen ze Kilicdaroglu van CHP, want bij hem is duidelijk te zien dat hij niet richting islam wiltt streven maar juist omgekeerd. namelijk richting het westen, het seculierisme. Gelukkkig is de meerderheid van turkije wel islamtisch opgevoed waardoor deze minderheid geen tot niet dreiging vormt tegen de regering van Erdogan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here