Tegen- en medestanders van premier Erdogan slaags geraakt

13
2

publiekIn de Turkse stad Adana, in het zuiden van het land, zijn tegen- en medestanders van premier Recep Tayyip Erdogan zaterdagavond slaags geraakt. Dat meldt NU.nl. Aanhangers van de premier gooiden stenen naar een optocht van anti-regeringsdemonstranten, meldt staatspersbureau Anadolu.

Volgens NU.nl bracht de politie vrouwen en kinderen in veiligheid, maar kemphanen uit beide kampen bleven op elkaar inslaan met knuppels en over en weer gooien met stenen.

De Turkse premier heeft in Adana zijn kiezers opgeroepen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 de betogers “een lesje te leren”. “Ik wil dat jullie die mensen via democratische weg en via de stembusgang een eerste les geven”, zei hij tijdens een toespraak.(FOTO: publiek bij toespraak | via twitter.com/necdetunuvar)

De demonstranten in Turkije gaan nu al ruim een week de straat op, maar van protest-moeheid, lijkt nog geen sprake. NOS correspondent Bram Vermeulen:

13 REACTIES

 1. Dekschip Deze shortcut mag je naar Turkye sturen daar kan men het lezen. Ik zou zeggen “hou het bij de gangbare taal hier in NL.

  • Als Nederland en de rest van Europa het verhaal van 2 kanten zou vertellen dan zou het niet eens nodig zijn om met internet linkjes te komen..

   Feit is nu wel, de werkelijke redenen kan Europa niet op noemen omdat ze anders hun eigen ruiten in gooien..

   Ze kunnen onze argumenten niet verwerken in het beeld wat hun proberen te creëren omdat dan duidelijk zal worden dat het Europa is die achter deze opstanden zit…

   Het nieuws wilt onze argumenten niet omdat deze het beeld wat de media probeert te creëren te niet doen!

   Dus al met al.. Nee, het spijt me zeer wimmetje.. Zolang er geen europsche journalisten de waarheid vertellen, zullen wij het moeten doen met shotcuts uit Turkije die de waarheid representeert!

  • Wim, als je toch alles in het Nederlands wil lezen, dan pak je toch de Telegraaf of ga je naar je vriendjes van de PVV site. Wij mogen hier alles lezen wat we willen. Lastig he, als je niet tweetalig bent.

   • Weet je wat nog beter is?? Dat ze zich bemoeien met hun eigen land die hun centen weg geeft aan de NIET NEDERLANDERS..
    Tjah.. Hypocriet volk die Hollanders..
    En voor al die andere seculieren.. Protesteer wat je wilt.. Ma jullie sukkels worden gewoon gebruikt! In de eisen die de “protestanten” eisen staat niets in wat ten voordele zal werken van de seculieren, alleen maar dingen ten voordele van europa! Vandaar, bekijk die link & wees geen schaap!

    • Osmannetje en dekkippetje hebben nogal een arrogante onbeschofte manier van benadering. Het is wel een ongeschreven wet dat je de taal gebruikt in het land waar je woont en leeft. Is wel zo beleeft. Maar jullie hebben schijnbaar zo’n hekel aan Nederlanders dat ik jullie het enige advies van “ga naar Turkey”kan geven.
     Mijn Turkse vrienden zijn van een beduidend meer ontwikkelde slag en bij hen zie ik juist respect vanuit de Islam naar de ander. En de term “protestanten” wordt hier totaal fout gebruikt. Ik kan het je niet kwalijk nemen.
     PVV?? ook weer zo’n kreet. Grow up man!

     • Ipv te reageren op de argumenten maak je mij o.a. uit voor dekkippetje, probeer je interessant over te komen maar intussen niks inhoudelijks.. Tjah.. Als je het over ontwikkeling hebt..
      Ten tweede. Je eist dat ik de Nederlandse taal spreek en anders moet ik maar opzouten.. Ik denk dat we hier ook maar met molotovcocktails en stoeptegels moeten gaan gooien omdat we onderdrukt worden..
      Derde, we zijn hier niet om spelling te leren maar om in te gaan op elkaars argumenten..
      Maar ik kan het jou ook niet kwalijk nemen als je niets in te brengen hebt, dan maar letten op de grammatica..
      Slot.. Zoals ik al eerder zei: “voor ieder die wilt weten”.. Je hoeft je eigen dus niet aangesproken te voelen.. Je grammatica is misschien ok, maar term begrijpend lezen gaat je voorbij!

 2. ?stedigimizi konusuruz dude. Pak een woordenboek en begin maar met vertalen. O ja, Erdogan is still the best.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here