Erdogan opgewacht door tienduizenden voorstanders

20
7

voorstandersDe Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is in de nacht van donderdag op vrijdag op het vliegveld van Istanbul opgewacht door tienduizenden voorstanders. Hij kwam terug van een vierdaagse reis in Noord-Afrika. Erdogan riep zijn medestanders op zich niet mee te laten sleuren in het geweld.

Volgens de BBC scandeerden de betogers op het vliegveld leuzen als ”Laten we gaan, laten we Taksim platwalsen”. Dat schrijft NU.nl. Bekijk ook het item van de NOS:

20 REACTIES

 1. Ik weet niet wie dit nieuws publiceert maar het is mij opgevallen dat alle nieuws door de Nederlandse Media wat tot op heden over Turkije gaat altijd geschreven is en eindigt met een negatief tint. Het is natuurlijk een tactiek van de Nederlandsepolitiek. Uit de onderzoeken is gebleken alles wat door de mens gelezen wordt, zij in het algemeen de laatste zin onthouden. Waarom wordt altijd een negateve draai gegeven aan alle berichtgevingen over Turkije? Wat is het wat Nederland niet uit kan staan aan Turkije?? Wat ??? Ik raad iedereen aan om een alle websites te bezoeken om te gaan kijken of datgene wat ik hierboven schreef daadwerkelijk waar is.waarom is Turkije altijd de Boeland en niet alle andere Eu landen. Opgedondert met jullie verdraaide nieuws stelletje manipulators.

 2. Ik adviseer iedereen die klachten heeft betreft het eenzijdige nieuws wat gepresenteerd word mede dankzij niet neutrale verslaggevers zoals Peter om aan te kaarten bij de 2de kamer zodat het een politieke kwestie word! Bel dan naar 070 31 822 11.. (2de kamer) Belt u wel met sterke argumenten & goeie voorbeelden! Ze vinden het in ieder geval goed omdat er nu geen eerlijk beeld word gecreëerd (ik heb al gebeld)! Let wel, hoe meer hoe beter!! Een verzoek op een schriftelijke reactie zal ik dus ook zsm uitvoeren! De raad van journalistiek heeft geen nut aangezien hun beweren, liegen is ook persvrijheid! De politiek verschilt hierover, hun krijgen immers het nieuws te zien wat de journalisten creëren! Betreft je laatste alinea petertje.. De meerderheid van de Turken worden haast genoodzaakt om een confrontatie aan te gaan met de minderheid die protesteert tegen Erdogan aangezien hun niet van ophouden weten en de meerderheid niet aan hun zijde hebben! In een democratie heeft de minderheid het niet voor het zeggen!! Eerder suggereerde je nog dat de echte Turken de straat op gaan en tegen Erdogan protesteren.. Vertel mij, als hun echte Turken zijn, wat ben ik dan??! Groetjes, magere Hein!

  Dit bericht is niet van Peter Edel maar gebaseerd op berichtgeving van NU.nl en De BBC:
  http://www.nu.nl/buitenland/3494389/duizenden-mensen-wachten-turkse-premier-erdogan.html
  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22809430

 3. Het valt mij op dat onder dit artikeltje geen naam staan. Petertje, ben je bang geworden om je naam te vermelden. En.. altijd eindigen met een negatief tintje, Je leert het ook nooit he.
  Hoe beter het met Turkije gaat hoe zieker Europa wordt ha ha ha.

  Dit bericht is niet van Peter Edel maar gebaseerd op berichtgeving van NU.nl en De BBC:
  http://www.nu.nl/buitenland/3494389/duizenden-mensen-wachten-turkse-premier-erdogan.html
  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22809430

 4. er hoeft maar 1 tegendemonstratie te komen en al dat extreem linkse en communistische en atheistische gespuis wordt platgewalst..

 5. Jammer dat zo op de man wordt gespeeld en typerend bovendien. Ik zie Nederlands geschreven teksten waarin de discussie ben jij echte Turk of niet echt??? Kom op zeg… je woont in Nederland!!

 6. De meerderheid. Dat zijn de echte Turken. Net zoals de Hollanders hier echter Nederlands zijn. Ik ben geen Hollander en ook geen Nederlander. Daarvoor heb ik te sterke verbondenheid met Turkije. Hoe goed ik ook ben ingeburgerd en een semi ambtelijke functie uitoefen.
  Het probleem met de minderheden dat ze alles wat turks is haten en alles in het werk stellen dat de buitenwereld altijd negatief over Turkije gaan denken. De meerderheid accepteert dit niet meer. De minderheid ( extreem links, extreem rechts,nationalistische koerden )kan niet via verkiezingen winnen. Dan maar via geweld het kwijtgeraakte bestuur terug heroveren. Aan de generaals hebben ze niks meer, die zitten in de gevangenis.

  Tot nu toe hadden de alawieten het voor het zeggen. Door AKP hebben ze dat niet meer. Dat kunnen ze niet accepteren.

 7. Turkije is een mooi land met prachtige mensen.

  Het is voor mij als Nederlander moeilijk een beeld te krijgen over wat er echt aan de hand is. Ik zie dat mijn vrienden in Turkije zich grote zorgen maken over de regerende hand van Erdogan. Zeker als je geen Moslim bent. Waarmee het lijkt dat het een zelfde domme strijd wordt als in andere delen van de wereld. Een strijd zonder winnaars, dat is zeker.

  Turken.. een beetje respect en ruimte voor elkaar.. dan is alles opgelost.

  • Beste Arnold, ik ben Nederlandse en ik woon al jaren in Turkije in de prachtige stad Istanbul. Het is zeker een prachtig land en fijn om er te wonen. Ik kan mij voorstellen dat het in Nederland heel moeilijk is om te vernemen wat er nu echt speelt hier. Er is veel onwaarheid verspreidt door de nieuwszenders die zich hoofdzakelijk hebben laten informeren door de sociale media en daar op inspeelden. Er zijn nu eenmaal krachten in het spel die er alle belang bij hebben dat Turkije verzandt in chaos. Ik weet niet wie jouw vrienden zijn en of deze in Turkije wonen. Ik ken Turkije al van heel wat jaren geleden en heb het zien opbloeien onder de AKP. Het leven is nog nooit zo goed geweest als de laatste 10 jaren. Heel wat problemen zijn opgelost en zelfs de IMF is, sinds vorige week, afgelost en ondanks die aflossing, wat niet om misselijke bedragen ging is de economie vooruit gegaan. Er zijn richtlijnen gekomen voor het bouwen van betere huizen die moeten voldoen aan bepaalde normen zodat men niet bij iedere aardbeving doodsangsten hoeft uit te staan, zoals helaas nog vaak gebeurd bij oude illegaal gebouwde huizen maar die nu gelukkig allemaal worden afgebroken. Dat is alleen maar in het belang van de mensen die er in moeten wonen. Mensen die hier wonen en geen moslim zijn, hebben alle vrijheden, meer dan wij dat als moslims jaranlang niet gehad hebben. Ze zijn vrij om naar het cafe te gaan, men loopt in korte rokjes en korte truitjes te flaneren aan de boulevards, niemand dwingt hen naar een moskee te gaan, etc. etc. De jonge generatie heeft niets te klagen. Je ziet hier in Istanbul amper nog een oude auto rijden. Dat was 15 jaar geleden nog wel anders. Ook heeft men de vrijheid zich met alcohol vol te laten lopen, getuige de vele alcohol-gerelateerde ongelukken op de weg. 54% van de verkeersongelukken ontstaan door overmatig alcoholgebruik. Nieuwszenders, zoals BBC, die je beter leugenzenders kunt noemen proberen de demonstraties te kapen en deze om te vormen tot een zogenaamde ‘Turkse Lente’. Als zij en hun maatjes en de hele verdorven kliek die er achter zit, hun zin krijgen, zal dat ook gebeuren. Maar ik kan je nu al zeggen dat dit niet zal gaan gebeuren. Een paar idioten hebben iets geplaatst op de sociale media, hetgeen niets dan leugens waren en de MSM is daar op ingesprongen. Het gaat allang niet meer om een park en een paar bomen. Dat is inmiddels al opgelost. Maar anderen zagen hun kans schoon en maakten misbruik van vredige demonstraties en begonnen gewelddadig te worden waarbij winkelruiten het moesten ontgelden, banken werden beroofd,(vernieling van pinautomaten) auto’s in de brand gestoken, zelfs jonge boomaanplant uit de grond werd gerukt en burgers werden lastig gevallen. In Antalya zijn er een aantal oproerkraaiers opgepakt omdat zij kinderen geld gaven om stenen naar de politie te gooien. En dit is nog maar een klein voorbeeldje van de vele. Dat laat de NOS en andere zogenaamde ‘nieuws’zenders niet zien. De MSM blazen alles op en als je even nadenkt en nagaat wie er de eigenaren zijn van deze ‘nieuws’zenders, plus dat je even in je gedachte houd dat het IMF is afbetaald en wie deze IMF heeft opgericht, dan moet je vast een lichtje opgaan over wat er nu gebeurd. Het heeft helemaal niets te maken met moslims of niet-moslims. Het heeft te maken met een sneaky poging om Turkije in chaos te brengen en weer afhankelijk te maken van het IMF, zoals ze dat ook bij andere landen hebben gedaan. De meeste mensen denken dat het zomaar om een demonstratie gaat en ontevredenheid. Dat is in zekere zin waar, maar dat is aangewakkerd door krachten achter de schermen die er alle belang bij hebben dat Turkije, een bloeiende en nog steeds groeiende economie, een vrij land, vernietigd wordt en als men daarbij geholpen kan worden door moslims en niet-moslims tegen elkaar op te zetten, komt dat prima in hun straatje te pas. Ja, er zijn groepen in Turkije die het licht in de ogen van de AKP niet gunnen, zoals de CHP-aanhangers, de kemalisten en de islamhaters die bang zijn voor iets waarvan zij zelf niet weten wat het is. Die groepen vinden elkaar om tegen Erdogan te protesteren. Ik zeg tegen iedereen, ga er maar eens voor staan om een land als Turkije te regeren, de vrede te houden onder de vele groepen die hier zijn, de economie op te vijzelen, macro en infrastructuur te verbeteren, tegelijkertijd het bloedzuigende IMF af te betalen en ook nog eens vrede zien te houden met de landen om je heen. Ik zou niet graag in de schoenen staan van deze minister-president, die dat met zijn partij toch allemaal in goed 10 jaar tijd voor elkaar heeft kunnen boksen. Niemand is perfect, ook Erdogan niet en iedereen maakt fouten, daar zijn we met zijn alles mens voor. Ik ben geen Turk, maar ik houd van Turkije en wie weet heb ik ooit eens de kans om mijn Turkse nationaliteit te krijgen en ik hoop en bid dat dit land een vredig land zal blijven waarin iedereen, ongeacht etniciteit, afkomst of geloof, met elkaar in vrede kunnen leven en dat mensen zo verstandig blijven dat ze zich niet laten ophitsen door een stelletje ongure figuren die alleen maar tot doel hebben om fitnah te veroorzaken.

 8. Beste Osmanli torunu,

  Welke meerderheid? Jij wilt dus stellen dat de minderheid geen echte turken zijn? Alevieten zijn geen echte turken? Ik begrijp waarom jij achter de AKP staat. Als jij zo goed bent ingeburgerd in Nederland maar je geen Nederlander voelt maar een “echte turk”, waarom woon en werk je dan niet in Turkije?

  • Waarom bemoeien jullie je met Turkije als je daar niet eens opgegroeid bent?? Je kan toch niet weten hoe het gister was als je vandaag bent geboren?!
   Ik weet de dagen voor Erdogan nog goed.. Ik weet nog goed dat ik als kind rond liep als miljonair.. Precies, miljonair!! Met 100 gulden hadden we miljoenen Turkse lire! Onze oude auto kon men daar vergelijken met een ferrari hier.. zoaks llibie ondar kaddafi, zo was turkije voor erdogan.. Nou jij weer!
   En nogmaals.. Het verhaal.. de realiteit.. de waarheid die niet word verteld.. onze mening die gecensureerd word.. http://m.youtube.com/watch?v=qIK51LaOX34

 9. Het laatste zinnetje in dit bericht klopt voor geen meter. Of jij, Edel, hebt niet goed opgelet, of de BBC liegt. Stemmen onder de sympathisanten van Erdogan wilden naar het Taksimplein om daar de oproerkraaiers te verwijderen en dus het plein te ontruimen. Erdogan ging daar niet mee akkoord en heeft de menigte tot kalmte gemaand en zei dat we broeders en zusters van elkaar zijn. Het is dan ook niet gebeurd. Nieuwskanalen zoals BBC hebben er geen belang bij om de waarheid te vermelden. Die promoten liever geweld zodat er nog meer chaos ontstaat, zoals ze ook geflikt hebben bij de Tottenham-rellen een paar jaar geleden. En er zijn nog talloze andere voorbeelden aan te halen waarin dit soort nieuwszenders manipulatief bezig zijn. We zijn het zat om leugens voorgeschoteld te krijgen van de MSM en het spreekt ook niet voor jou, Edel, dat je zoiets dergelijks plaatst. Je haalt hiermee je geloofwaardigheid enorm naar beneden.

  Dit bericht is niet van Peter Edel maar gebaseerd op berichtgeving van NU.nl en De BBC:
  http://www.nu.nl/buitenland/3494389/duizenden-mensen-wachten-turkse-premier-erdogan.html
  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22809430

 10. mensen snappen het nog steeds niet he? of jullie zijn erg dom of jullie zijn erg bang. Turkije was jarenlang onder dictatuur van niet-moslims, ze verboden alles wat Islamitisch was en dit noemden ze democratie. tijden zijn veranderd en ze veranderen drastisch, toenertijd de mensen (voornamelijk moslims) het niet eens waren met de regering en die bijna ten val kwam, greep het seculaire leger in, leger die geregeerd werd door niet-moslims. nu kan dat niet meer, want het leger wordt bijna niet meer geregeerd door niet-moslims, dus zullen ze niet meer gauw ingrijpen. erdogen heeft Turkije uit de slop gehaald en iedereen weet dat, dat hij hier en daar wat schoonheidsfoutjes heeft, nou en? deze demonstraties zijn allemaal aangewakkerd door buitenlandse inmeningen, zoals zionisten, westerlingen die bang zijn dat de ottomaanse rijk weer opstaat.. 1 ding is zeker, ik kies de kant van de Islam en niet die kant van ongelovigen.

  • Helemaal mee eens, Cengiz. Turkije heeft jarenlang gezucht onder een communistische dictatuur van islamhaters die heel veel hebben vernietigd of hebben trachten te vernietigen. Ondertussen werd er niets gedaan aan infra- en macrostructuur. Burgers werden behandeld als oud vuil. Het wegennet was een ramp en aan de economie werd niets gedaan dan alleen maar eigen zakken gevuld. Corruptie vierde hoogtij.
   Dat is nu allemaal voorbij maar een doorn in het oog van mensen die baat hadden bij die corruptie. Zij hebben geen stem meer in het parlement dus proberen zij op deze manier, in een poging om de AKP in een zwart daglicht te stellen, hun ‘stem’ te laten horen door te schreeuwen en vernielingen aan te richten om zo hun ontevredenheid te uiten. Ze moeten mij alleen maar eens duidelijk maken waarover zij ontevreden zijn. Iedere Turk en iedere niet-Turk, zoals ik, die in Turkije wonen, weten hoe het is geweest in de tijd van dictatuur van de communisten en hoe het nu is. En Cengiz, zionisten kunnen doen wat ze willen, zelfs ons om het leven brengen, maar de islam zullen zij nooit en te nimmer kunnen uitroeien. Ze mochten willen dat er weer een nieuws osmaans rijk zo verrijzen, ze zouden het beter hebben dan ze het ooit gehad hebben. Maar zij zijn verblind en zij zullen verblind blijven, tenzij onze Schepper anders wil.

 11. Peter,

  Het wordt dus tijd dat je met de echte Turken omgaat en je niet laat leiden door Ultra linkse fanatici. Heb je bovenstaande gelezen, lees het nog maar een keer. Je bent helemaal geindoctrineerd door je foute vrienden. Ga met de meerderheid om, bezoek een keer een moskee. Doe met de mensen mee. Je zult zien dat ze toch heel sociaal zijn zonder vooroordelen. Je zult dan ook begrijpen dat Turkije een moslim land is met islamitische gebruiken. Onze waarden en normen zijn gebaseerd op de leefwijze van onze profeet. Dit alles bij elkaar valt onder de noemer “Islamitisch”. Ik weet dat je geen Turks kan, maar wil je deze zin eens via Google vertalen.
  “herseyin hayirlisini beklemek lazim, sukretmek lazim”..

 12. @Gulum Ik moet zeggen dat jouw vraag een belangrijke is. Ik ben ook nieuwsgierig naar het antwoord.

  De exstreme meningen en uitingen over wel/niet Turk blijven me overigens verbazen en inderdaad indien je je geen Nederlander voelt en Turkey zo geweldig is zoals gezegd waarom dan niet verhuizen. Ik zou er zelf nu niet naar toe willen want ik wil op het terras een raki oid willen kunnen drinken met mijn vrienden en familie willen zitten in vrijheid zonder beperkingen. Helaas staat dit echt op spel beste mensen. Nogmaal nieuwgierig naar een eerlijk antwoord op de vraag van Gulum.

 13. @een ieder die blijft beweren dat de berichtgevingen eenzijdig zijn kan ik alleen zeggen dat hun antwoorden eenzijdig zijn.

  Er staan toch echt in meerdere kranten van afgelopen week meer artikelen die pro AKP zijn dan berichten over demonstranten. Oftewel lees eens iets voor je hier met allerlei onwaarheden aankomt !

  Mensen die maar blijven beweren dat het in Turkije zo geweldig gaat kan ik 1 ding aanraden.
  Koop eens een ticket naar Turkije en ga van dichtbij meemaken wat er gebeurd. Bijna alle berichtgeving die jullie op je schoteltjes binnenkrijgen zijn van turks gemanipuleerde staatskanalen.

 14. ik ben helemaal metDutch osmanli kadini eens. zij geeft ten minste argumenten voor haar uitspraken. de rest schrijft gewoon wat in degene opkomt of wat de bbc ofzo verteld. en ik meen het, waarom gebruikt iedereen op deze site hun als onderwerp of lijdent voorwerp, dat hoor toch alleen als bezitsaanduiding?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here