Onrust in de Turkse stad Istanbul

25
4

protest.juniAl enkele dagen is het in de Turkse stad Istanbul onrustig en zijn er zware incidenten tussen betogers en de politie. De directe aanleiding voor de protesten was de geplande heraanleg van het park Gezi in Istanbul om de verkeersdrukte op het nabijgelegen Taksimplein op te lossen.

President Gül heeft opgeroepen tot kalmte, maar premier Erdogan heeft uitgehaald naar de betogers. Het verzet is uitgegroeid tot een breed protest tegen de Islamitische AK-Partij van Erdogan meldt de NOS.

De Turkse politie is zich vanmiddag aan het terugtrekken van het Taksimplein in Istanbul. De barricades worden weggehaald en er zijn nu duizenden mensen in het Gezipark bij het plein meldt de omroep.

25 REACTIES

 1. Weg Met Erdogan!!!!!! Yasasin Turkiye!!!!! Yasasin Ataturk!!!!
  ATATURK!!!! ATATURK!!!!!!!!!! Wie Tegen Ataturk en moderniteit isVerhuis naar
  Arabie!!!!! Of Iran!!!!!!!!
  TC TURKIYE ATATURK!!!!!!

 2. door heraanleg is er demonstratie pfff
  hoe zit het met gebouwen die naar de klote zijn, ramen die eruit liggen, troep op de wegen?

  ze zijn zelf alles aan het afbouwen

 3. Maakt niet uit. Revolutie!!!!!! Weg met de fundamentalisten!!! Weg met de achteruitgangers!!! Vrouwen onderdrukkers!!!!! Hypocrieten!!!!!

 4. @ Ataturk. Geheel mee eens, maar wat te doen met die 50% AKP-stemmers? Het probleem van Turkije is erg diep.

 5. Ik weet het niet. Nog meer knuffelen of zo. Ik hoop dat die materialistische veelal famillie huwende islamisten eens nadenken.

 6. Stelletje loosers,

  Akp wordt steeds sterker. Ben je hier niet mee eens, dan rot je toch op naar de sovjet unie. Oops, deze bestaat niet meer. Jammer dan. De meerderheid heeft het voor het zeggen.

 7. weg met die landverraders weg met die ongelovigen weg met die communisten weg met die ongelovige kemalisten en hun dictatoriale cultuur van ze!!!! weg met die vrouwenonderdrukkers omdat ze hoofddoek dragen.. weg ermee.. Turken beginnen wakker te worden na 80 jaar onderdrukking.. yasasin Islam….

 8. Erdogan en kornuiten zijn een stelletje ezel en famillie ne*****idioten. Overbehaarde inteelt, jongetjes in hun billetjes nemende gelooffreaks, nep moslim, taliban!!!!

 9. Wij zijn geen taliban ,wij zijn geen Saudie Arabie. Turkije zal seculier blijven. Erdogan zijn einde komt wel!!! Eens zul je op vakantie willen gaan. Dan zullen we zien wie de landveraders zijn.

 10. common sense, senin anani bacini sikim…. o serefsiz communist partinide sikim butun aileni sikim orospu evladi… vatan haini sizin gibiler yok etmek lazim Turkiyeden… sizin gibi serefsizler seytanlara tapa tapa Turkiye ne hale geldi siktiklerimi… vatan haini

 11. Senin zamanin gelir. Seni akraba evliligi esek sikmis analfabet . Swnin gibiler kendi akrabalarinla yatakta cinsel iloski yapan. Sizin gibilerin sonu idam. HA HA HA pis geri zekali vatan haini . Sizin gibi deniz gormemis geri zekalilar sehire gelince
  Kendini New Yorkta oldugun zanneden. Senin esin yoksa gelicektik olacak olan esin. Hala kizi mi. Teyze kizi mi.? Yoksa kardesin mi? Senin gibiler zaten sokakta egri burunla hemen tanilir. Cirkin serefsiz akraba evliligin sonucu. Nerelesin allahin daglisi. Sizin gibiler okadar aptalla cirkinki. Sizin Turklugunuzden supheliyim. Vatan hain arap taliban yanlisi. Sizin gibilerden avrupadada biktilar
  Sizi yakinda siktir ederler.

 12. Sizin gibiler bati Turkiye ve avrupadan surgun edilmeli. Turkiye bolunurse artik Konyada gobek attarsiniz. Izmirle ve istanbul hibi sehirler sizde kurtulmus olur. SIZ HEPINIZ DNA TESTI yaptirilip akraba evliligi sonucu degilmisiniz diye kontrol edilirsiniz .Geri zekali aptallar!! Vatan hainleri siz Turkiye cumhuriyetini kurmadiniz. O anda araplarin gotunu yalliyordunuz sizin gibi vatan haini. kendi gecmisi bellirsiz olanlardansiniz. Lahim faresi daha onemli dir sizden.

 13. Mijn moeder zou je vast wel willen. Ik hoef die inteelt maymun suratli moeder van jou niet. Bergbewoner!!!!! Ha ha ha

 14. ?k ben blij dat ik geen aanhanger ben van ataturk ( de alcoholist ).

  Erdogan go on. Pak deze atheiisten hard aan.

  • ‘Pak deze atheïsten aan’. Het ontgaat Hasan kennelijk dat seculiere Turken ook moslims zijn. Atheïsten zijn erin Turkije nauwelijks. En dat zal onder degenen die nu tegen de AKP protesteren daarom niet anders zijn. Deze opmerking van Hasan kun je op twee manieren verklaren. 1. Hij heeft heel weinig van Turkije begrepen. 2. Zijn redenering lijkt veel op die van jihadisten, die een ieder die afwijken van de harde lijn als afvalligen of ongelovigen verketteren.

 15. peter doordat Tukije seculair is, zijn er veel atheisten bijgekomen doordat de westerse media hun levenswijze opdringt aan moslims in Turkije. seculairisme heeft niet geholpen in Turkije, het heeft Turkije alleen maar arm gehouden en totaal geen vooruitgang en dat al 80 jaar.. nu akp aan de macht is, zijn er vele veranderingen gekomen en Turkije word steeds rijker… je kan dit ontkennen tot je doodvalt maar het is eenmaal zo… akp wilt gewoon beetje op het ottomaanse rijk lijken en ik heb daar totaal geen moeite mee, alleen de ongelovige Turken en minderheden hebben daar moeite mee en de westerlingen natuurlijk….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here