‘Turkish Coffee Truck’ naar Europa

0
8

TurkijeNa eerst in de Verenigde Staten getoerd te hebben, komt de Turkish Coffee Truck vanaf 19 Mei naar Europa. In Nederland, België en Frankrijk biedt de bus op universiteiten Turkse koffie aan met als doel de Turks-Europese vriendschap te versterken en het wederzijdse culturele begrip te vergroten.

De toer is mogelijk gemaakt door ‘Kurukahveci Mehmet Efendi’, die de organisatie voorziet van koffie, en het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme. Lezingen en presentaties van historicus, professor Ackman over de Turkse cultuur, zullen tevens een onderdeel van dit event zijn. De Truck zal met de slogan “Turkish Coffee: The Taste of Friendship for 500 years.” de Europese steden afgaan.

De Turkish Coffee Truck is een initiatief van Gizem Sagcigil White dat mensen met koffieconversaties dichter bij elkaar wil brengen. In de Verenigde Staten was de toer een doorslaand succes met bezoeken aan onder andere Harvard en Yale. Kurukahveci Mehmet Efendi, het oudste en meest bekende koffiemerk van Turkije, verzorgt de koffie. Het doel van dit project is om verschillende samenlevingen dichter bij elkaar te brengen.

Info: facebook.com/turkishcoffeetruck.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here