Proces neo-nazi’s ook in Turkije met belangstelling gevolgd

0
6

JustitieDe Turkse gemeenschap in Duitsland keek er al maanden naar uit: het proces in München tegen de leden van de Nationalsozialistische Untergrund dat vandaag begint. De neonazi Beate Zschäpe zou samen met twee andere neonazi’s tussen 2000 en 2006 moorden op immigranten hebben gepleegd. Het trio bleef tot 2011 buiten schot van de autoriteiten.

Het proces in München wordt ook in Turkije met belangstelling gevolgd. Negen van de tien mensen die door de groep werden vermoord, waren Turks. Turkije hoopt dat proces aanleiding is om racisme en discriminatie aan te pakken.

Het proces werd een paar keer uitgesteld vanwege ophef over de accreditaties van journalisten. Er was bij de rechtbank geen plaats voor media uit Turkije, terwijl de belangstelling daar groot is. Het Federale Constitutionele Hof zorgde ervoor dat op de publieke tribune plaats werd gemaakt voor vier Turkse journalisten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here