Ongeregeldheden in Istanbul op Dag van de Arbeid

0
7

rellen.IstanbulEen demonstratie op de Dag van de Arbeid, vandaag 1 mei, is in Istanbul uitgelopen op een flinke confrontatie met de politie. De ongeregeldheden braken uit op het moment dat een groep Turken richting het centrale Taksim-plein gingen, waar de Dag van de Arbeid voorgaande jaren zonder problemen werd gevierd.

Het plein was echter door de gouverneur van Istanbul tot verboden terrein verklaard wegens omvangrijke bouwwerkzaamheden. Er ontstonden daarom schermutselingen tussen de anti-oproerpolitie en manifestanten. Deze gooiden stenen naar de politie en riepen de slogans “dood aan het fascisme” en “lang leve 1 mei”. De anti-oproereenheden moesten daardoor in actie schieten en gebruikte waterkanonnen en traangas om hen te bedaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here