Export groeten en fruit uit Turkije stijgt

0
67

fruitDe Turkse economie en handel groeit duidelijk sneller dan gemiddeld. Zo is Turkije als exporteur van verse groenten en vers fruit inmiddels de top-10 binnen gekomen. Dat meldt agf.nl. Turkije is vooral een grote producent van groenten en fruit.

Zowel de productie van groenten als die van fruit heeft een omvang van 20 miljoen ton. Ter vergelijking: Nederland produceert nog geen 5 miljoen ton groenten en 0,7 miljoen fruit. Turkije is daarmee de vierde groenteproducent en de vijfde wat fruit betreft.

Ongeveer de helft van de groenteproductie bestaat uit tomaten. Op afstand zijn uien en paprika’s/pepers en komkommers de volgende op de lijst. De fruitproductie is meer divers. Druiven zijn het belangrijkste product met ruim 4 miljoen ton. Dan volgt watermeloenen met een kleine 4 miljoen ton. Daarna volgen appelen, sinaasappelen en meloenen. (Bron/Lees verder op agf.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here