‘Turkije is niet arrogant, maar openhartig’

0

Oral.apr‘Turkije is niet arrogant, maar openhartig’. Dat zei Togan Oral, de consul-generaal van Turkije in Nederland, afgelopen week tegen Elsevier.nl gastblogger Paul Lieben. Lieben stelde in een gesprek met Oral dat het erop lijkt dat Turkije sterk aan zelfvertrouwen heeft gewonnen. Hij baseerde zich op de recente bezoeken van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan bijvoorbeeld aan Nederland. Maar zit dat zelfvertrouwen soms niet dicht tegen arrogantie aan? vroeg Lieben zich af.

“Ik beschouw onszelf niet als arrogant en zou weer de vergelijking met Nederland willen maken. Nederland wordt ook weleens arrogant genoemd, maar zowel Nederland als Turkije zou ik willen betitelen als openhartig” aldus de reactie van Togan Oral.

In het gesprek met de Turkse consul-generaal kwamen ook ander zaken naar voren waaronder Turks ondernemerschap, de Turkse dienstplicht en de uithuisplaatsing en adoptie van sommige Turks-Nederlandse kinderen en de Turkse kritiek hierop. Lees het uitgebreide artikel op Elsevier.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here