Turkije start met e-Visa voor reizigers

6
11

E-visumReizigers die kort in Turkije willen verblijven, kunnen vanaf nu hun verplichte visum via internet kopen op een nieuwe website speciaal voor het ‘e-Visa’. Dat meldt NederlandersinTurkije.nl. De e-Visa werd eind vorig jaar aangekondigd door de ministeries van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken, sectie Veiligheid. Nu is het zover.

Via www.evisa.gov.tr kan het document worden aangevraagd door mensen die naar Turkije gaan voor vakantie of een werkbezoek. Wil je in Turkije gaan werken of studeren, dan moet je nog steeds een langere verblijfsvergunning (ikamet) aanvragen schrijft NederlandersinTurkije.nl.

De optie om een visum op het vliegveld aan te schaffen blijft bestaan. (Bron: NederlandersinTurkije.nl)

6 REACTIES

  1. aanvragen en krijgen van E-visum gaat super snel ( binnen 5 min ) Nu nog afwachten hoe de douane op Alanya-Gazipasa er op reageert

  2. En dan sta ja daar aan de douane en alles wat je te horen krijgt is “not-ok” en mag je alsnog in de rijd om nogmaals 15 euro te betalen !

  3. Dit is overigens uitgesteld tot november 2014, hierna zullen er op de turkse luchthavens visum loketjes komen waar toeristen hun evisum kunnen kopen. Echter is over een tijdje wel alleen een evisum mogelijk. Ik zal dit op http://www.visumturkije.nl, hier staat meer nuttige info over het aanvragen van een visum turkije.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here