VVD-Statenlid beheert ‘Koran internaten’ [UPDATE]

0
6

GorHet Noord-Hollandse VVD-Statenlid van Turkse afkomst Köksal Gör is in opspraak geraakt omdat hij vier internaten beheert die kinderen van Turkse afkomst opvangen. In de internaten wordt de leer van de Turkse moslimgeestelijke Fethullah Gülen uitgedragen. Het VVD-Statenlid Gör is aanhanger van die conservatieve beweging meldt Nieuwsuur.

De kinderen krijgen er na schooltijd huiswerkbegeleiding, maar ook Koranlessen, en ze slapen er ook. Bij de Kamer van Koophandel staan de internaten geregistreerd als adviesbureau. De VVD wil dat Köksal Gör zijn functie als Statenlid in Noord-Holland neerlegt. De liberalen vinden de leer van Gülen niet te verenigen met de opvattingen van de VVD.

UPDATE ma 8 apr: VVD-statenlid Köksal Gör is opgestapt. Dat werd bekendgemaakt tijdens de provinciale statenvergadering. Gör liet schriftelijk weten op te stappen uit de VVD-fractie van provinciale staten. “De uitzending van Nieuwsuur staat mijn functioneren als statenlid in de weg en daarom zeg ik mijn lidmaatschap op”, zo liet hij in een verklaring weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here