Premier Turkije wil naar de Gazastrook

0
2

erdogan20121De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan wil in april naar de Gazastrook. Hij zei dinsdag met eigen ogen te willen zien hoe het gaat met het isolement dat Israël aan de dichtbevolkte kleine Palestijnse strook land oplegt. Israël belegert vrijwel de berooide Gazastrook sinds 2007. Erdogan heeft herhaaldelijk geëist dat Israël daarmee ophoudt.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft afgelopen week tegen Erdogan gezegd dat Israël beperkingen op de uitvoer naar Gaza van niet-militaire goederen heeft opgeheven. Netanyahu bood namens Israël aan Turkije zijn verontschuldigingen aan voor de dood van negen Turkse activisten die in 2010 op zee en onderweg naar Gaza werden aangevallen en gedood door Israëlische commando’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here