Nederland zal Turkije niet informeren over pleegkinderen

2
6

vnrijnNederland zal Turkije niet informeren als een Turks kind onder Bureau Jeugdzorg komt te vallen of in een pleeggezin wordt geplaatst. Dat zei staatssecretaris Van Rijn in de Tweede Kamer meldt de NOS.

Naar aanleiding van de zaak-Yunus had Turkije de Nederlandse overheid gevraagd om informatie te verstrekken over Turkse kinderen die uit huis worden geplaatst. Maar volgens Van Rijn bestaat er geen informatieverplichting. “We hoeven dat niet te doen en we doen dat ook niet”.

De afgelopen weken was er in Turkije en Nederland ophef omdat het jongetje Yunus is ondergebracht bij een lesbisch stel. Zijn biologische moeder riep de hulp in van premier Erdogan.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here