‘Positieve vooruitgang in vredesoverleg Turkije’

4
3

strikeDe gevangen Koerdische rebellenleider Abdullah Öcalan zegt dat er ‘positieve vooruitgang’ is geboekt in het vredesoverleg met de Turkse regering. Ter gelegenheid van het Koerdische lentefeest wil hij een ‘historische’ bekendmaking doen. Dat zeggen Koerdische leden van het Turkse parlement die de PKK-leider maandag in zijn gevangenis op het eiland Imrali hebben gesproken.

Verwacht wordt dat Öcalan de PKK-strijders donderdag gaat oproepen een staakt-het-vuren in acht te nemen en een begin te maken met een terugtrekking uit Turkije. In ruil daarvoor zou Turkije grondwettelijke hervormingen willen doorvoeren om de rechten van de Koerden te verbeteren. Ook zouden honderden Koerdische activisten die wegens banden met de PKK gevangen zijn gezet vrij kunnen komen.

4 REACTIES

 1. mmmmm……….

  Het belangrijkste stok om Turkije mee te slaan wordt uit handen genomen….

  Als alles goedkomt….als er geen nieuwe stokken bijkomen…en Recep Tayip Erdogan de komende 4-8 jaar aan de macht blijft….

  Dan is dat de vervolmaking van de nachtmerrie voor Europa…die Turkije in de Eu heeft geweigerd….

  Die Europa die geen stok meer in handen heeft Turkije mee te slaan….

  Die Europa die geen Pkk meer heeft om geld, wapens,politieke steun, logistieke steun en zijn beste geheime diensten(Mossad-MI5-Duiste, Hollandse, Franse, CIA etc etc etc) in het werk te stellen opdat de Pkk Turkije kon blijven pesten…

  Mehmet

 2. Maar anders zijd heb respect en begrip voor Europa en Amerika….

  Zij staan met hun rug tegen de muur…en zijn eigenlijk gedwongen dit spel tegen Turkije te spelen….

  Ik vind het knap van ze dat ze dat ook zo lang hebben kunnen volhouden tegenover zo een volk die het in zijn genen heeft voor de leiderschap te gaan en heel trots is.

  Ik er begrip voor dat ze Turkije onder het duimpje proberen te houden.

  Niet het westen…maar de Turken zijn schuldig die het hebben toegelaten.

  Mehmet

 3. Europa is gedwongen Turkije onder het duimpje te houden omdat:
  *************************************************
  01** Europa heeft geen eigen grondstoffen, niet eens genoeg om minstens de helft van de welvaart in Europa te waarborgen.************************************************************************
  02** Europa wordt steeds ouder…dat gat proberen ze met mensen te vullen buiten Europa…na 2020 zal de vraag enorm zijn naar buitenlanders buiten Europa…
  ***************************************************
  02**Europa heeft niet de juiste renaissance , culturele rijkdom en democratische beginselen opdat ze daarop een volwaardige democratie op kunnen bouwen….de democratie in het westen is kunstmatig en verkeerd, vertekend ontwikkeld waardoor het in slechte economische tijden als een kaartenhuis in elkaar zal storten….maar vergeet niet, het is nu nog altijd het beste van de wereld…alleen het zal geen lange toekomst kennen.

  Mehmet

 4. Geen enkele land in de wereld is nu echt democratisch….maar ik denk dat Turkije vandaag de dag wel de beste basis heeft democratie te ontwikkelen….
  *************************************************

  wanneer het Turkije lukt democratie te ontwikkelen. En verder te ontwikkelen….zal de Turk de democratie nooit meer opgeven maar dit proces zal ook ertoe leiden dat Turkije met zijn slechts 80 miljoen inwoners….letterlijk de macht in de wereld overnemen….niet in de zin zoals westen gebaseerd op agressieve diplomatie,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here