‘VVD: Turkije hoeft voorlopig niet op toelating EU te rekenen’

10
1

VerheijenTurkije hoeft voorlopig niet op een lidmaatschap van de Europese Unie (EU) te rekenen. De houding in de zaak rond het pleegkind Yunus laat zien dat het land nog te ver van de waarden binnen de EU af staat. Dat heeft VVD-Kamerlid Mark Verheijen(FOTO) zaterdag in het Radio-1-programma Tros Kamerbreed laten weten.

Zijn partij is niet blij met de bemoeienis van de Turken met de Nederlandse pleegzorg. In Turkije is ophef ontstaan rond de 9-jarige Yunus die na tekenen van ernstige mishandeling bij lesbische pleegouders is geplaatst. Zijn biologische moeder wil dat de Turkse premier Erdogan de zaak tijdens zijn bezoek aan Nederland volgende week bij collega Mark Rutte (VVD) aanstipt.

Waarnemend premier Lodewijk Asscher (PvdA) zei vrijdag duidelijk dat Nederland niet zit te wachten op Turkse bemoeienis.

10 REACTIES

 1. Het zal niet lang meer duren, Nederland gaat Turkije SMEKEN OM HULP. Nederland is altijd afhankelijk geweest van buitenlandse handel, de economie gaat bergafwaarts, dat terwijl de Turkse bergopwaarst gaat. wat koop Turkije van Nederland ooit afgevraagd???? waar wil je het over hebben Nederland? de huurverhoging, pensioenleeftijd, stijgende zorgverzekering?
  ga zo door en maar graaien en zeuren als Turkije iets wilt bereiken. mind your own bussines!

 2. nou poeh poeh wat een dreiging zeg van die hollanders. net of Turkije wakker van ligt of ze in de eu willen. hollanders vinden het leuk om dat te blijven roepen terwijl het geen poep voorstelt. laat ze lekker bezighouden met hun arme balkanlandjes in de eu. wat een idioten zeg

 3. wat een anti-nederlandse opmerkingen zeg en dat terwijl jullie allen leven op Nederlands brood…De kern hier is dat Yunus werd mishandeld en nu met liefde wordt opgevoed door andere mensen..Waarom is dit een probleem?

 4. iedereen leeft hier op zijn eigen verdiende brood al leef je in zimbabwe. kinderen worden in nederland veel te makkelijk uit huis gezet zelfs zonder mishandeling maar door geldgebrek. en kom hier niet zomaar dingen zetten als je niet weet hoe de situatie inelkaar zit olijfje met je mishandeling!

 5. Ik vind dat Olijfje gelijk heeft. Wij kunnen als Turken gelijk of ongelijk hebben…maar het belangrijkste is dat wij Nederland, zijn waarden en normen blijven respecteren en ons best doen zelf haar te beschermen.

  Het is in de Turkse cultuur heilig om dat wat je brood geeft te respecteren en beschermen.

  Verder mijn eigen mening betreffende het verhaal van Yunus.

  Wat Yunus overkomen is gelijk of onterecht…het werkelijk verhaal hier is niet Yunus…maar het punt dat Turkije als land heeft besloten de rechten van zijn onderdanen buiten zijn grenzen te beschermen.

  Dat wat Europa en Nederland stoort is dat Turken in de wereld opeens meer in waarde stijgen. Als een Turk nu ergens in de wereld wat overkomt…komt Turkije nu om te kijken en vragen wat er aan de hand is….dit stoort.

  Maar het is vanuit bv V.S normaal een land te bombarderen wanneer slechts 1 Amerikaanse burger omkomt…of vanuit Europa een heel land onder politieke en economische druk te zetten wanneer een van de Europese burgers wat overkomt…

  Turken vinden dat Turken net zoveel respect moeten krijgen als andere westerse burgers…

  Nou precies dat doet nu in het westen pijn…. onbewust kan en wil men niet accepteren dat Turken ook mensen zijn en ook gelijke democratische rechten hebben…

  Dit is het kern van het verhaal met alle respect voor hen die ons brood in dit land mogelijk hebben gemaakt. Vanuit mijn Turkse waarden en normen ben ik genoodzaakt in geval van Nood voor Nederlandse belangen te vechten en sterven…

  Mijn gevoel en emotie om te willen sterven voor Nederland, het land dat mijn ouders en dus mij een betere toekomst heeft gegeven blijkt een algemene emotie te zijn voor Alle Turken in Europa. Er is door Europa zelf een wetenschappelijke onderzoek gedaan Bv in Duitsland hebben Turken in Duitsland eerder en veelvuldiger aangegeven te willen vechten om Duitsland te beschermen…idem dito geld dit ook voor Turken in Nederland en in de praktijk hebben klein beetje in de rellen van London gezien hoe de Turkse gemeenschap handelde toen de politie tegen het volk zei van… Wij komen manschappen te kort we kunnen je niet helpen. Los je problemen zelf op….na deze woorden van politie werden rebelerende mensen in de wijken waar Turken zijn in elkaar geslagen…keer op keer ongeacht hun aantal. Oude Engelse dames zagen dat zij veilig waren in wijken waar Turken leefden. Winkel eigenaren haalden opgelucht adem in de wijken waar Turken waren. Dit alles is vastgelegd op de camera’s, ook hoe de rebellerende mensen door een groep Turkse wijkbewoners in elkaar werden geslagen en gedwongen werden te vluchten waardoor ze daar niets konden plunderen.

  Mehmet

 6. Tan

  Het is algemeen bekend dat een kind in NL zonder een legitiem reden niet geplaatst kan worden in een pleeggezin..Uiteraard is er eerst grondig onderzoek verricht naar de woon- en leefomstandigheden van het kind. Ik ben blij dat er pleeggezinnen zijn in NL…Hoog tijd dat ook Turkse gezinnen zich hiervoor aanmelden. Daar hebben we veel meer aan dan ongepaste verontwaardiging en zinloze opmerkingen.

 7. olijfje wij hebben veel opgeofferd wat nederlands brood brood over de hele wereld is voor iedereen die er voor werkt en dit land laat tijgers wurgen door katten als je dit kunt snappen althans

 8. en als of nederlanders niet anti turks zijn olijfje racisme kon ik niet dat hebben de nederlanders mij geleerd en jullie zijn voor mij ook buitenlanders en hou op kinder rechten bestaan hier niet wat zou jij vinden als jou dochtertje door twee lesbie,s word opgevoed of je zoontje door 2 homo,s wat hier normaal is dus er word totaal niet aan de belangen en toekomst gedacht van een kind en aan zijn pyschische ontwikkeling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here