‘Kamelenworstelen’ weer helemaal terug in Turkije

1
95

kamelenHet zogenaamde kamelenworstelen, dat van oorsprong een traditie van het Turks nomadenvolk Yoruks is, wordt steeds populairder. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Volgens de krant is dit Turkse vermaak een tijdje in de ban geweest, maar nu helemaal terug. Zo kwamen er begin dit jaar tienduizenden mensen af op het wereldkampioenschap kamelenworstelen in de Turkse plaats Selçuk.

De laatste twintig jaar is er dan ook sprake van een heuse opleving en daar zijn Turkse dierenbeschermers niet blij mee. Die noemen het een misdaad tegen de dieren. Maar het aantal toernooien groeit en zo ook het aantal kamelen. Op een gemiddelde zondag wordt er al op vijf plaatsen ‘geworsteld’ schrijft de krant.

1 REACTIE

  1. Het is veel vrediger om kamelen te laten worstelen dan pitbulls illegaal te vechten. Mijn vraag is dan: wie is vrediger? Toe geven is moeilijk natuurlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here