Duitse militairen klagen over behandeling in Turkije

3
3

patriot.2012Duitse militairen van de Patriot-missie in Turkije klagen over de manier waarop het gastland ze behandelt. Dat zegt de ombudsman van het Duitse leger. De samenwerking met de Turken wordt ,,overwegend als problematisch ervaren”, aldus Hellmut Königshaus zaterdag in de krant Süddeutsche Zeitung. Hij rapporteert een waslijst aan incidenten.

Zo zou een Turkse generaal een Duitse vrouwelijke militair hebben geduwd die het verkeer regelde tijdens een bezoek van de Duitse minister van Defensie Thomas de Maizière. De militair hield blauwe plekken over aan het incident. Ook zouden Duitse militairen dagenlang zijn tegenhouden toen ze de kazerne wilden verlaten. Post voor Duitse militairen wordt dagen en soms zelfs weken opgehouden.

3 REACTIES

  1. Nee Turken zijn niet altijd gastvrij en vooral niet als er ongevraagd, dus zonder volksraadpleging patriot raketten worden geplaatst. De Turken hadden voor Teheran en Damascus moeten kiezen en niet voor het westen. Jammer Erdogan…Heel jammer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here