Reportage over kinderarbeid in Turkije genomineerd

0
12

katoenDe indringende reportage over kinderarbeid in Turkije van het NCRV-opinieprogramma Altijd Wat is genomineerd voor de Erasmus EuroMedia Awards 2013. De reportage toont katoenplukkende kinderen in het Zuid-Oosten van Turkije. De winnaars worden op 19 april 2013 bekend gemaakt in Wenen. De EuroMedia Awards worden uitgereikt aan de beste mediaproducties die gaan over de ontwikkeling van een gemeenschap in Europa.

In de reportage is te zien hoe jonge kinderen van zonsopgang tot zonsondergang in de brandende hitte aan het werk zijn op katoenplantages. Slapen doen de kinderen onder schamele omstandigheden in tenten in het open veld. Honderdduizenden kinderen missen hierdoor een stabiele thuissituatie, onderwijs en de kans op een betere toekomst.

Ook is in de reportage te zien dat de Turkse overheid indirect de kinderarbeid in de katoenpluk financiert. Via Nederlandse kledingwinkels belandt de stof ook in de garderobe van de Nederlandse consument. Via stimuleringsregelingen voor de sector subsidieert de Turkse overheid deze katoenboeren. Ze verzuimt daarbij te controleren wie de katoen plukt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here