Suriname in maart op handelsmissie in Turkije

0
1

ErcinOp uitnodiging van de Turkse regering brengt een Surinaamse handelsmissie begin maart een bezoek aan Turkije. Doel van het bezoek is om de politieke en economische relatie tussen de landen te versterken meldt de Surinaamse nieuwssite Suriname.NL.

Vorig jaar november werd het bezoek al aangekondigd. Gisteren was Ersin Erçin, die ambassadeur voor Turkije in Brazilië is, in Suriname waar er een persconferentie werd gehouden omtrent deze handelsmissie. Volgens de ambassadeur is Suriname voor Turkije de ideale springplank om zaken te kunnen gaan doen in het Caribisch gebied. Een van de redenen waarom Turkije zijn vleugels wil uitslaan naar het Caribisch gebied, heeft volgens Erçin te maken met de negatieve houding van de Europese Unie naar Turkije over het lidmaatschap van de EU.

Het is de eerste keer dat Suriname een officieel bezoek brengt aan Turkije. De Surinaamse delegatie zal in Turkije ontvangen worden door premier Tayyip Erdogan.(Via Suriname.NL)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here