Lezing over de rol van Turkije in het Midden-Oosten

0

KemalOp woensdag 13 februari a.s. wordt in Amsterdam een lezing verzorgd over de rol van Turkije in het Midden-Oosten getiteld ‘Between Turkey and Tahrir: Turkey’s Influence and Perception in the Arab World‘. De lezing wordt verzorgd door Dr. Kemal Kirisci(FOTO) en Hassan Mneinmneh.

Kemal Kirisci geeft sinds 1 januari 2013 leiding aan het Turkije Project van het prestigieuze Brookings Instituut in Washington D.C. Daarvoor was hij werkzaam aan de Bosporus University, Istanboel. Dr. Kirisci is specialist op het gebied van het buitenlands beleid van Turkije. In 2011 leverde hij een belangrijke bijdrage aan de publicatie van ‘Turkey and Its Neighbors: Foreign Relations in Transition’. Dr. Kirisci zal het Turkse beleid in het Midden-Oosten uiteen zetten.

Hassan Mneimneh is Midden-Oosten en islam-specialist bij het German Marshall Fund of the US in Washington D.C. Dit instituut publiceert regelmatig over de rol van Turkije in het Midden-Oosten. In het verleden gaf de heer Mneimneh onder andere leiding aan het ‘Iraq Research and Documentation Project’ aan Harvard University. Als spiegelbeeld van Dr. Kirisci zal de heer Mneimneh ingaan op de wijze waarop vanuit de Arabische wereld naar Turkije gekeken wordt.

De lezing wordt gehouden in de Grote Zaal van de Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam, van 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here