Platini: “Finale wedstrijden EK 2020 in Turkije”

0
1

platini.2013“Als Turkije zich kandidaat stelt voor de halve finales en de finale van het EK voetbal van 2020, dan krijgt het mijn stem”. Dat zei de voorzitter van de Europese Voetbalbond Michel Platini gisteren. De Fransman had Turkije vorig jaar maart zijn stem al beloofd in de verkiezing voor de organisatie van het EK voetbal in 2020.

Maar eind vorig jaar maakte de UEFA bekend dat het EK 2020 toch niet in één land maar over dertien steden in Europa wordt gehouden. Dit ter ere van het 60-jarige bestaan van het EK. Beide halve finales en de finale worden dan in hetzelfde stadion gespeeld en als het aan Platini ligt zullen deze drie wedstrijden in Turkije plaatsvinden.

Platini stelt wel als voorwaarde dat Istanbul dat jaar dan niet ook de Olympische Spelen zal huisvesten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here