Turkije pakt mensenrechtenadvocaten op

0
2

GevangenisDe Turkse politie heeft bij een grootschalige actie tegen de verboden radicaal-linkse groepering DHKP-C meer dan 80 mensen opgepakt, onder wie 15 mensenrechtenadvocaten. Daarover berichtten mensenrechtenorganisatie Amnesty International en lokale media vrijdag.

Amnesty denkt dat de advocaten, die onder andere slachtoffers van politiegeweld vertegenwoordigen, zijn opgepakt om hen de mond te snoeren. De advocaten vertegenwoordigen ook mensen die opkomen voor vrijheid van meningsuiting.

De politie zou arrestaties hebben verricht in 7 steden, waaronder Ankara, Istanbul en Izmir. DHKP-C pleegde in de afgelopen jaren moordaanslagen op Turkse officieren. Ook schoot de organisatie in 1992 raketten af op een Amerikaans consulaat in Istanbul.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here