“West-Europese voetballers eenzaam in Turkije”

6
16

galatasaray“Galatasaray is voor geen enkele West-Europese voetballer een goede club. Turkije is Azië. En begrijp me niet verkeerd, Turken zijn hele vriendelijke mensen, maar de Turkse cultuur is net zo ondoorgrondelijk als de Koreaanse”. Dat zegt Sport1-commentator Sierd de Vos tegen NUsport, in reactie op de stelling ‘Galatasaray is een prima club voor Wesley Sneijder’.

De Vos gaat een stap verder en zegt dat West-Europese voetballers die de stap naar Turkije maken zich op termijn daar eenzaam gaan voelen. “Ze tekenen dan voor drie jaar, maar na een paar maanden in Turkije denken ze al: wat doe ik hier? Voor een paar ton minder hadden ze dichtbij huis, dichtbij hun familie kunnen spelen” aldus DE Vos.

Volgens hem kun je in Istanbul heel eenzaam zijn. “Er wonen miljoenen mensen, maar weinig van hen spreken een Westerse taal. En de spelers spreken op hun beurt geen Turks” is zijn reactie. Lees het artikel op de site van nusport.nl.

UPDATE: Dat de woorden van Sierd de Vos maar met een korreltje zout genomen moeten worden, is nu al weer duidelijk: Dirk Kuyt heeft aangegeven blij te zijn met zijn keuze voor Fenerbahçe.

6 REACTIES

 1. jij kan oproten met jouwe haatuitspraken-Istanbul is een van moiste steden op arde en economische macht,over paar jaar ga je mischien daar op zoek naar werk als vuilinsman

 2. als ik in spanje of in engeland voor paar jaartjes zou leven zou ik ook me eenzaam voelen… maar om nu omdat het over Turkije gaat is het een groot probleem? hij heeft toch het geld ervoor om elke weeken 3 uurtjes te vliegen naar zn vriendjes in europa waar ze ohw zo gelukkig zijn met zn allen? rot toch op hollanders met jullie belachelijke uitspraken van jullie!

 3. Wat zijn er weet toch van die mensen met een kort lontje. Sjonge sjonge. Lage opleidingsniveau volgens mij.

  Natuurlijk voelen buitenlandse mensen in Turkije zich eenzaam. Dat is overal zo.

 4. Istanbul en eenzaam? Hmmm.. Istanbul is van alle markten thuis en is een stad allesbehalve waar je je eenzaam voelt! Bovendien is Dhr. de Vos blijkbaar vergeten dat momenteel heel de wereld zaken doet met Turkije. Nederland is tevens de grootste buitenlandse investeerder in Turkije (ING, Achmea etc..) Dus genoeg Nederlandse- en buitenlandse expats die zich momenteel echt niet eenzaam voelen 🙂 Voor Wesley Sneijder is het een grote kans om naar een prachtige club als Galatasaray te gaan. Niet alleen voor het geld, maar ook sportief gezien een enorme uitdaging!

 5. Jongens Jongens….

  Het is een emotie van die mensen en daar moeten we respect voor tonen.

  Zelfs als dat niet klopt wat die mensen zeggen… het is een emotie…misschien zelfs een ervaring…. probeer te begrijpen….

  Kijk het kan inderdaad zo zijn wat ik ook denk dat dat zo is…. dat deze mensen onder de negatieve invloed van de Media en westerse politiek zijn waardoor ze een vertekend beeld van Turkije en de Turken hebben.

  Het is een emotie van iemand…en wij horen daar enkel respect voor te tonen.

  Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here