Onderzoek naar Turkse schrijversgroep

0
2

De Turkse schrijversgroep PEN heeft zich vorige week moeten verantwoorden voor Turkse aanklagers. Dat hebben de schrijvers vandaag laten weten meldt Novum Nieuws. Naar de schrijvers loopt een onderzoek voor het beledigen van de staat, omdat ze zich fel hadden uitgesproken voor pianist Fazil Say(FOTO). Say wordt vervolgd, omdat hij op Twitter had gezegd atheïst te zijn en vervolgens een grap maakte over de islam.

PEN Turkije sprak eerder in een verklaring van ‘fascistische ontwikkelingen’ in Turkije. Ook zeiden ze de vervolging van Say voor opmerkingen die hij op Twitter maakte, sterk te veroordelen. Aan de aanklagers liet de schrijversgroep weten de opmerkingen niet te hebben bedoeld als belediging, maar als ‘de uitdrukking van een gedachte en een kritiek’. Lees verder op Nieuws.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here