‘Bevooroordeelde houding EU tegenover Turkije’

3
1

De Europese Unie (EU) heeft een bevooroordeelde houding tegenover Turkije. Brussel negeert de hervormingen die de regering in Ankara heeft doorgevoerd en ondermijnt zo het vertrouwen dat de Turken in de Unie hebben.

Dat zegt de Turkse minister Egemen Bagis (Europese Zaken) in een toelichting op een EU-rapport over de hervormingen die Turkije het afgelopen jaar heeft doorgevoerd. Lees verder op Elsevier.nl.

3 REACTIES

 1. De EU landen zijn gewoon bang dat ze de ‘greep ‘op de EU gaan verliezen. Immers, zou Turkye toetreden tot de EU dan is dat in één keer het grootste land van de EU. Daaraan zijn consequenties verbonden voor de grote drie (FRankrijk, Enegeland en Duitsland) die dan in eens rekening moeten gaan houden met nieuwkomer Turkye. Daar hebben ze geen zin aan, dus stribbelen ze zo lang mogelij tegen, vaak op oneigenlijke gronden.

 2. Als de Engelsen persé de EU willen verlaten, (wat hun goed recht is) is het misschien zinvol om Turkeije er wel bij te nemen, zij willen er tenminste wel bij horen. Het export potentieel van EU landen naar dit land is ongelooflijk groot, zeker wetende dat het gemiddelde inkomen van de Turken zal verdubbelen bij toetreding.

 3. Een iedere die de Geschiedenis van Europa kent in de zin zoals die was en niet zoals die wordt verteld langs de officiële lijnen zal een beter beeld hebben van wat Europa is.

  Verder als men de geschiedenis van Turkije en zijn verleden kent….

  vervolgens kijkt naar de macht structuren die vandaag de dag zijn, hoe ze zijn gevormd en hoe ze hun macht behouden en willen voortzetten….
  en hoe ze aan hun macht ooit zijn gekomen….

  Als je een verdere analyse maakt etc etc etc…

  Zul je zien dat Europa met zijn rug letterlijk tegen de muur moet staan wil zij Turkije opnemen in de Eu. Puur uit strategische noodzaak als Europa Turkije opnemen….

  Zelfs als Eu Turkije opneemt heeft Turkije hier zeer veel nadeel aan. Alsof al deze nadelen niet genoeg zijn zal Europa traditie trouw Turkije ook niet 3e rangs behandelen en zullen ze de wetten, regelen buigen en zelfs negeren en Turkije ook binnen de Eu blijven benadelen nadat Turkije in de Eu is.

  De reden dat men Turkije niet in de Eu wil zijn is gebaseerd op een onderzoek van de Turken in Europa.

  Het sterke cultuur van de Turken en de intelligentie van de Turk op het gebied van ondernemerschap wordt als een bedreiging ervaart. Men heeft kunnen zien dat het zeer moeilijk is Turken te assimileren. Het is wel mogelijk maar moeilijk.

  Turkije is op zichzelf een potentieel super macht. Al lijkt Turkije een zeer gemiddeld en klein landje….Turkije herbergt een grote rijkdom.

  Alleen al de waarden en normen, de beschaving die Turken traditiegetrouw kent maakt de Turken heel sterk….maar Turken zijn ook Rijk aan, door hun multi etnische dus rijke genetische materiaal.

  Turken zijn de Nakomelingen van de Grieken, Sumerische beschaving en de Buhara beschaving.

  Dit zijn de drie plekken zijn de plekken waar wetenschap en beschaving geboren zijn !!!!!

  Het noch China, noch Europa waar de beschaving vandaan komt….Het is Griekenland, Bagdad (Sumerische beschaving en de latere Bagdad) en Buhara in Oezbekistan.

  Europa en China hebben de bestaande kennis gekopiert , proberen te begrijpen en dat wat begrepen is proberen te toe te passen…

  Turken hebben in zich alle drie wortels in zich.

  Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here