Duitsland stuurt 400 militairen naar Turkije

1
27

De Duitse regering stuurt 400 militairen naar Turkije, die mee gaan met de Patriot-raketten die het land daar stationeert. Dat maakte Duitsland en de NAVO vandaag bekend. De raketten worden gestationeerd in het grensgebied met Syrië en dienen als bescherming tegen eventuele aanvallen van Syrië.

Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten zijn de enige NAVO-landen die over Patriots beschikken. Ook Nederland is gevraagd een bijdrage te leveren. Daarover wordt morgen gesproken in de ministerraad meldt NU.nl.

1 REACTIE

  1. […] aan een verzoek van de NAVO, die dinsdag instemde met het verzoek vanuit Turkije. Ook Duitsland liet eergisteren weten dat het twee batterijen Patriots en vierhonderd militairen naar het grensgebied tussen Turkije en […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here