Vermeende PKK leden opgepakt in Zeeland

0
3

In de Zeeuwse plaats Ellemeet zijn maandagochtend 55 mensen opgepakt omdat ze lid zouden zijn van de verboden Koerdische organisatie PKK. Volgens het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) zijn ze aangehouden op een recreatiepark, waar een geheime bijeenkomst zou zijn geweest van de PKK.

Het OM was door de AIVD getipt over het PKK-kamp, dat vrijdag was begonnen en een week zou duren. De Nationale Recherche kreeg maandagochtend hulp van de mobiele eenheid en de Zeeuwse regiopolitie, in totaal ongeveer 150 politiemensen. Ook werd een helikopter ingezet meldt NU.nl.

De inlichtingendienst AIVD zegt dat ook in Nederland Koerden worden gerekruteerd om tegen het Turkse leger te vechten.

UPDATE: Er was volgens de Federatie Koerden in Nederland (FedKom) geen sprake van dat het om een PKK-bijeenkomst ging. De Koerdische bijeenkomst was ”een culturele bijeenkomst, die aangekondigd en volkomen legaal was”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here