‘VVD sceptisch over toetreding Turkije tot EU’

0
1

De VVD zet vraagtekens bij de eventuele toetreding van Turkije tot de EU. Naast de kosten die daarmee gepaard gaan, vraagt de partij zich af of het lidmaatschap überhaupt nog wel realistisch is. Dat stelt VVD-Tweede Kamerlid Mark Verheijen tegenover NU.nl.

“Er is al jaren geen vooruitgang in het toetredingsdossier van Turkije”, aldus Verheijen. “Niet als het gaat om de positie van Cyprus, en niet als het gaat om de vrijheid van minderheden. Op een gegeven moment vraag je je af of Turkije zelf nog wel wil, en of we met zijn allen nog wel af moeten koersen op een volwaardig EU-lidmaatschap van het land.”

Volgens Verheijen is “de belangrijkste reden om er niet meteen een punt achter te zetten”, de afspraken die Nederland in 1999 is aangegaan over het toetredingstraject. Lees het volledig artikel op NU.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here