TV programma ‘Scam City’ bezoekt Istanbul

0
3

Het National Geographic TV programma ‘Scam City’ onthult elke week dieven en oplichters die het voornamelijk gemunt hebben op toeristen. Deze week was Scam City in Istanbul waar verslaggever Conor Woodman een oplichtingspraktijk (scam) gerund door een groep Turkse mannen in de wijk Beyoglu in beeld bracht.

Woodman, die zich voordeed als een toerist, moest eerst veel geld neerleggen voor een rondleiding, waarbij werd gesproken over een grote boot van wel 30 meter lang. In werkelijkheid was de boot slechts vijf meter lang en volgepropt met mensen. Daarna werd hij meegenomen naar een bar, waar hij 1.500 Turkse Lira moest betalen voor twee biertjes. Deze scam wordt vaak door de groep gebruikt om toeristen kaal te plukken.

Scam City reisde eerder ook af naar grote steden als Rome, Marrakesh, Praag, Barcelona en Rio de Janeiro. De aflevering over Istanbul is in Nederland op dinsdag 15 januari om 21.00 uur te zien op National Geographic Channel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here