Turkije en NAVO inspecteren Patriot locaties

0
1

Een delegatie van Turkije en de NAVO gaat binnenkort de locaties langs de Turks-Syrische grens inspecteren waar door Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten te leveren Patriot-raketten moeten worden gestationeerd. Daarna wordt besloten hoeveel Patriot-systemen en militairen langs de grens moeten worden opgesteld. Dit heeft het Turkse leger maandag bekendgemaakt meldt Novum/AP.

Syrië zou de beschikking hebben over honderden ballistische raketten die een chemische lading kunnen dragen. NAVO-lid Turkije vreest dat de Syrische burgeroorlog overslaat naar zijn kant van de grens en wil zich hier met de stationering van batterijen Patriots tegen wapenen.(Bron/Overgenomen van: Nieuws.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here