Premier Turkije beschuldigt Israël van etnische zuiveringen

2
1

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft vandaag fel uitgehaald naar Israël. Hij beschuldigt de Joodse staat van etnische zuiveringen in Gaza. Erdogan zei dinsdag dat de luchtaanvallen van Israël niet gezien kunnen worden als zelfverdediging. ‘Israël begaat etnische zuiveringen door in dit gebied vrede te negeren en het internationaal recht te schofferen’, zei Erdogan. ‘Het bezet stap voor stap Palestijns gebied.’

De premier beschuldigde Westerse landen ervan een ’terroristische staat’ te helpen en Israëlisch geweld in het Midden-Oosten oogluikend toe te staan.

2 REACTIES

  1. Het is moeilijk een oordeel te vellen over uitspraken van een ander. Je hoort geen intonatie en ik welk gesprek is hierover de uitlating gedaan? Ik ben erg tegen onderdrukking, maar wat Erdogan hier zegt, klopt natuurlijk wel, voor mijn gevoel tenminste. Is het de angst voor het oorlogstuig wat Israel in bezit heeft en dreigt in te zetten, waardoor er zo’n angst is voor een duidelijke mening? Wat ik absoluut niet begrijp, is dat de Joden nu de Palestijnen behandelen, zoals ze zelf behandeld zouden zijn in de wo2. Dat vind iedereen verschrikkelijk, mag niet vergeten worden, maar hoe kan het dan zijn, dat de Israelische reacties op Gaza doodleuk worden omarmt door EU en US? Erdogan is een man die zijn hart op de tong heeft, soms niet slim, maar soms hard nodig om mensen wakker te schudden.

    • Waarom doet jouwn holland er dan niets aan?
      Rutte belt wel met de met de moeders van de 3 ontvoerde en vermoorde tieners op. ( wat zeer kwalijk is/was) ik vraag me nu af…….. Gaat RUTTE nu ook
      Alle moeders van de vermoorde!!! (Honderden)kinderen bellen? Laat me eens raden,ik hoef niet eens te raden. Hij gaat niet bellen. En ook niet helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here