NCRV TV programma over kinderarbeid in Turkije

2
18

Het NCRV Opinieprogramma ‘Altijd Wat’ laat vanavond beelden zien van kinderen die in het zuidoosten van Turkije betrokken zijn bij het plukken van katoen voor kleding. Deze kleding wordt in Nederlandse winkels verkocht.

De Turkse overheid subsidieert de katoenboeren via stimuleringsregelingen voor de sector. Maar volgens het NCRV-programma verzuimt ze daarbij te controleren wie de katoen plukt.

Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie noemt het ,,zeer verwerpelijk dat de Turkse overheid kinderarbeid financiert”. Lees verder op de site van de NCRV.

2 REACTIES

 1. Ata Turk de kinderen in turkje geld verdienen voor zelf ik ben ook tegen kinder arbeid . maar wat doen ze met kinderen in nederland??
  ongeveer een minuut geleden · Bewerkt · Vind ik niet meer leuk · 1

  Ata Turk in Nederland kinderen worden sexsule mishandeld op school of kinder opvang . hier over maken ze geen programma het is makkelijk o andere schuld geven . zo zijn ze echte gemeen .
  8 minuten geleden · Vind ik leuk

 2. Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie noemt het ,,zeer verwerpelijk dat de Turkse overheid kinderarbeid financiert”

  Turkse overheid financiert kinderarbeid niet sukkels, je denkt dat de turkse overheid alles kunnen controleren in een groot land?
  bovendien, de schuld moet je niet leggen bij Turkse overheid, want degene die deze kinderen aan het werk zetten zijn de ouders, ten tweede…die kinderen komen vaak van een zeer arme familie, om hun inkomen goed rond te komen laten ze hun kinderen aan het werk om toch geld te verdienen…Nederland is een klein en rijkland dus Turkije is een groot land met verschillende klassen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here