Turkse regering verzoekt Google het vaakst om inhoud te verwijderen

0
17

In schril contrast met 2011, heeft de Turkse regering in de eerste helft van 2012 al 501 verzoeken ingediend bij Google voor het verwijderen van materiaal. Vorig jaar deed het land slechts 45 aanvragen voor verwijdering, volgens het meest recente Transparantie Rapport van Google.

Volgens het onlangs vrijgegeven rapport, is het totale aantal verwijderingsverzoeken aan Google van regeringen wereldwijd gestegen van 1.048 naar 1.791 in de eerste helft van dit jaar.

De meeste verzoeken om verwijdering van Turkije’s lange lijst, betreft kritische inhoud met betrekking tot officiële instanties en pornografische inhoud.

De Verenigde Staten volgt Turkije op de lijst met 273 verzoeken om verwijdering, tegen 187 in 2011.

Na het publiceren van hun zesde Transparantie Rapport, concludeert Google dat “het toezicht van de overheid aan het toenemen is”. Daarnaast zijn in veel landen de overheidseisen voor gebruikersgegevens aanzienlijk toegenomen sinds het eerste rapport werd uitgegeven.

’s Werelds grootste zoekmachine zei, onafhankelijk van het aantal verzoeken dat het ontvangt, er nog steeds voor te kunnen kiezen om niet te reageren op het verzoek van een regering om bepaalde inhoud te verwijderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here