Turkije betuigt laatste eer aan omgekomen soldaten bij helikoptercrash

0
6

De 17 soldaten die zaterdag omkwamen bij een helikopter crash in Siirt, zijn vandaag na een ceremoniële plechtigheid begraven.

Politici, militaire officieren en duizenden anderen betuigden vandaag hun laatste respect aan de soldaten, tijdens een officiële ceremonie gehouden op de luchthaven van Diyarbakir.

Premier Erdogan, CHP leider Kemal Kiliçdaroglu, Generaal Necdet Özel, vice-eerste minister Besir Atalay en vele andere ministers waren aanwezig bij de ceremonie voor de soldaten die onder diensttijd van het leven werden beroofd.

De soldaten kwamen zaterdag om, toen hun helikopter neerstortte in het zuidoosten van Turkije. De Sikorsky helikopter stortte als gevolg van de slechte weersomstandigheden neer op een berg genaamd Herekol in het plaatsje Pervari. “Geen een van de inzittenden heeft het ongeluk overleefd”, aldus de gouverneur van Siirt Ahmet Aydin.

Veertien van de slachtoffers werkten bij de gendarmerie, de rest was helikopterbemanning. De soldaten waren ten tijde van het ongeluk onderweg naar een gebied nabij de Turkse grens met Irak om troepen te assisteren bij hun strijd tegen PKK militanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here