Thaise zangeres opgepakt met cocaïne in Istanbul

0

Een rechtbank in Istanbul heeft donderdag een arrestatiebevel uitgevaardigd voor een Thaise zangeres die tijdens een anti-smokkel operatie van de politie is gearresteerd.

De politie van Istanbul ging afgelopen maandag van start met een anti-smokkel operatie, het resultaat van een drie maanden durend onderzoek. De politie deed dit naar aanleiding van tips van een persoon die beweerde dat er via Ataturk Airport drugs uit Zuid-Afrika het land zouden worden binnen gesmokkeld.

Gedurende de operatie op de luchthaven werd er in de bagage van de 48-jarige Thaise zangeres Kornrawee Aeamsiri, meer dan twee kilo cocaïne gevonden. De drugs was verstopt in zakken snoep in haar bagage. De politie heeft de vrouw daarop in hechtenis genomen.

Tijdens het politieverhoor, zei zangeres Aeamsiri dat haar Zuid-Afrikaanse minnaar het vliegticket voor haar had gekocht, zodat zij haar kinderen in Thailand een bezoek kon brengen. De zakken met snoep waren een cadeautje voor haar kinderen. Zelf zegt ze er geen idee van te hebben gehad dat er cocaine in haar bagage zat.

De Turkse wetshandhavingsinstanties zijn de laatste tijd zeer actief bezig met het ontmantelen en voorkomen van illegale drugshandel. De politie gaat het meest proactief te werk, maar ook de gendarmerie en de douane spelen een belangrijke rol in deze strijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here