Eskisehir bereidt zich voor als Culturele Hoofdstad van 2013

0
19

De Centraal-Anatolisch gelegen stad Eskisehir is bezig met de organisatie van verschillende evenementen. Aankomend jaar zal Eskisehir namelijk de Culturele Hoofdstad van de Turkse Wereld zijn.

Eskisehir, ook wel “de studentenstad” genoemd, is in de afgelopen jaren alsmaar populairder geworden dankzij de komst van nachtclubs en een opleving van het culturele leven in de stad.

Burgemeester Kadir kocdemir: “We willen nieuwe structuren creëren in de stad die de mensen er ook over 30 of 40 jaar nog aan zullen herinneren dat de stad in 2013 verkozen werd tot Culturele Hoofdstad”. Een van deze structuren is een uniek openluchtmuseum, dit zal de eerste in zijn soort zijn in Turkije.

“De voorbereiding voor het jaar 2013 bestaat uit drie grote thema’s”, zo legde de burgemeester uit. De eerste daarvan is promotie van de stad op zich. Het tweede thema bestaat uit evenementen. “Meesters van de cultuur en kunst die hebben bijdragen aan het Turkse culturele erfgoed in Eskisehir zullen afreizen naar andere landen die behoren tot de ‘Turkse Wereld’ en omgekeerd zullen artiesten uit deze landen naar Eskisehir komen. Op deze manier vindt er een uitwisseling plaats van kunstwerken, Opera’s, balletgezelschappen, fotografen, journalisten en op literair gebied.”

Het derde thema omvat permanente kunst, wat volgens de burgemeester erg belangrijk voor de stad is. Het restauratiewerk van culturele stukken en natuurlijke kunstwerken moet aan het einde van 2012 klaar zijn. Een hele opgave, als je bedenkt dat de hoeveelheid werk die er dan nog verricht moet worden, normaal pas af zou zijn in 8 tot 10 jaar. Toch moet het volgens de haalbaarheidsstudie van de burgemeester op tijd af komen.

De burgemeester is erg verheugd dat ‘zijn Eskisehir’ aankomend jaar zo in de positieve belangstelling staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here