‘Bedrijven die werken voor Grieks-Cyprus uitsluiten’

0
6

Turkije heeft zaterdag opnieuw gewaarschuwd dat het zich niet meer inlaat met bedrijven die betrokken zijn bij het aanboren van olie- en gasvoorraden bij Cyprus. “Zoals herhaaldelijk gezegd zullen de ondernemingen die samenwerken met de Grieks-Cypriotische overheid worden uitgesloten van deelname aan Turkse energieprojecten”, aldus een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara.

Cyprus heeft deze week sectoren aangewezen waar het onderzoek naar het winnen van de energiebronnen kan beginnen. Eerder al kreeg de Amerikaanse onderneming Noble Energy een sector toegewezen. Dit bedrijf maakte vorig jaar bekend dat ze is gestuit op meer dan 226 miljard kubieke meter gas ter waarde van zeker 100 miljard euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here