Turkije pleit voor staakt-het-vuren tijdens Offerfeest

0
7

Turkije wil een staakt-het-vuren in Syrië tijdens het offerfeest Eid al-Adha. Volgens de Volkskrant heeft de Turkse minister van buitenlandse zaken Ahmet Davutoglu aangegeven dat zowel de Syrische regeringstroepen als de opstandelingen de vijandelijkheden moeten staken, ‘op zijn minst’ tijdens de vier dagen dat het feest wordt gevierd.

Het Offerfeest (Eid al-Adha, Kurban Bayrami) is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie tot vier dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. Eid al-Adha is dit jaar vanaf donderdag 25 oktober.

Volgens de krant hoopt Davutoglu dat dit een eerste stap is om te komen tot afspraken over een veel langer durend staakt-het-vuren tussen de strijdende Syrische partijen. Lees verder in De Volkskrant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here