Burgemeester wil af van Turkse visumplicht

3
7

Burgemeester Van der Laan gaat zich inzetten om de visumplicht voor handel tussen Turkse en Nederlandse bedrijven af te schaffen. Dit zegt Van der Laan in een interview met AT5. De burgemeester was de afgelopen dagen op dienstreis in Turkije en merkte daar dat de visumplicht een groot obstakel is.

‘Het getal waar ik het meest van onder de indruk was, Rusland en Turkije hadden ook een visumplicht over en weer. Zij hebben dat afgeschaft. De handel is daardoor binnen een jaar met 60% gestegen’ aldus Van der Laan tegen de zender.

Van der Laan gaf aan samen met de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb ervoor te gaan pleiten bij de Nederlandse regering om de visumplicht af te schaffen: ‘Dit is voor beide landen zo belangrijk. Ik denk dat het goed is om dit nu eens principieel aan de orde te stellen want eigenlijk schieten we in onze eigen voet.'(Bron/Lees verder: AT5)

3 REACTIES

  1. ja het visum zelf ben ik als toerist al meermaals naar istanbul geweest.De laatste keer een paar weken geleden!er is veel verandert op airport Ataturk dus beetje zoeken–zeer te betreuren is bijna geen enkele arbeider op deze luchthaven spreekt engels.Jammer

  2. Helemaal mee eens dat ze hopelijk snel de visa afschaffen tussen Turkije en Nederland.
    Niet alleen goed voor de handel ook voor sommige echtparen die nu ongewild niet samen zijn.

  3. afschaffen waarom hun visim plicht terwijl ze al jaren bij de eu willen en die polen en andere hier maar werken en en nog niet eens lid van de eu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here