Wereldberoemde Turkse pianist voor de rechter

2
6

De wereldberoemde Turkse pianist Fazil Say is in Istanbul voor de rechter verschenen omdat hij de islam zou hebben beledigd. Dat meldt de NOS. De rechters in Istanbul hebben hem haatzaaien ten laste gelegd en belediging van islamitische waarden. Hij kan een gevangenisstraf van achttien maanden krijgen.

Volgens de NOS reageerde hij in een van zijn tweets op een oproep om een gebed te houden van slechts 22 seconden. “Waarom zo’n haast?”, twitterde Say, “Hebben jullie een minnares wachten of staat er raki op tafel?” De islam verbiedt het gebruik van alcohol en velen namen aanstoot aan de opmerkingen van Say.

De 42-jarige Fazil Say, een van de bekendste en meest getalenteerde pianisten van Turkije, uitte ook regelmatig zorgen over de islamisering van Turkije onder de AK-partij van premier Erdogan. In Duitse media zei hij dat hij overweegt om Turkije te verlaten.(Bron: NOS.nl)

2 REACTIES

 1. Sanene Len….

  Ik zou voor AKP stemmen als we moesten stemmen… niet omdat AKP gelovig is of rechts….

  puur vanuit het gezonde verstand omdat zij de Turkse economie op rails hebben gezet en een visie hebben en dat daadwerkelijk goed aanpakken en proberen te realiseren en uiteindelijk ook echt realiseren.

  Dus respect….

  Aan de andere kant voor mensen als Fasil Say moeten wij respect hebben en beschermen tegen invloeden van buiten, binnen en tegen zichzelf.

  Fasil Say is een Turk. Wij mogen vanwege zijn succes trots op hem wezen maar wij moeten hem als broeder beschermen tegen iedereen inclusief zijn eigen onwetendheid of tegen de kwaad willend heid van anderen.

  Speciaal voor zulke mensen moet vanuit de Turkse overheid een instituut in het leven worden geroepen om al deze mensen te beschermen…want bescherming is absoluut nodig !!!! Anders zijn het makkelijke slachtoffers die veel waard zijn !!!.

  Ik praat nu als een Turkse nationalist. Ben je Turk houw je van je wortels dan moet je ook mensen als Fasil Say beschermen en dat doe je niet met woorden maar vanuit de overheid vanuit een systeem dat vooruit denkt.

  Er zijn 5 belangrijke Turkse wetenschappers als ik me niet vergist in 2007 middels een vliegtuig ongeluk door CIA of Mossad vermoord in Turkije… waarom omdat wij als Turkije geen instituut of een systeem hebben erg belangrijke mensen te beschermen.. !!!!

  Er worden nu systematisch tientallen Turkse wetenschappers en technici die op het punt staan iets uit te vinden bij bosjes vermoord.

  Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here