NVJ ‘adopteert’ gevangen Turkse journalist

3
4

De perssituatie in Turkije staat centraal in een grote internationale campagne die de Europese Federatie van Journalisten(EFJ) vorig jaar is gestart. Op dit moment worden 76 journalisten in Turkije vastgehouden. Net als andere Europese vakorganisaties heeft ook de Nederlandse Vereniging van Journalisten(NVJ) besloten een van deze gevangenen te ‘adopteren’, om zodoende aandacht te vragen voor het lot van deze journalist.

Lees meer over de campagne van EFJ en namen en locaties van de gevangen journalisten.

3 REACTIES

  1. Dus een journalist mag in De Europese Unie niet bestraft worden om andere strafbare feiten. Dus als een journalist in NL in de winkel steelt dan mag hij niet achter slot en grendel worden gezet omdat hij/zij een journalist is. De EFJ moet eerst maar eens gaan kijken waarom ze achter slot en grendel zitten. Als journalist ben je niet onschendbaar……

  2. Journalisten zijn zeker niet onschendbaar, maar het lijkt mij zeer sterk dat deze journalisten voor diefstal!
    Erdogan is rampzalig voor Turkije in allerlei opzichten :I 9 turkse staatsburger laten vermoorden door Israel omdat hij zo graag wilde provoceren (nooit meer wat van gehoord).
    II.Erdogan kiest partij voor Gadaffi , Turkije verliest zijn investeringen in Libie aan o.a. Frankrijk.
    III.Erdogan onderhandeld stiekem met Ocalan , terrorisme is nog nooit zo opgelaaid als nu.
    IV. Erdogan is kiest partij tegen Asad gewoon een moderne heerser.resultaat tot nu toe 5 Turks burgers dood en Turkije in staat van oorlog met Syrie waar geen cent te halen valt. kan zo nog wel even doorgaan over de BULLEBAK!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here