Turkish Airlines mag Syrische luchtruim niet meer betreden

0
5

De Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines mag het Syrische luchtruim niet meer betreden. Dat heeft het Syrische staatspersbureau SANA zaterdagavond laat aan verslaggevers laten weten. Een verdere toelichting werd niet gegeven meldt Novum Nieuws. Het vliegverbod is in de nacht van zaterdag op zondag ingegaan.

De spanningen tussen Turkije en Syrië zijn de afgelopen weken hoog opgelopen. Anderhalve week geleden kwamen Syrische mortiergranaten neer op Turks grondgebied. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. Daarna waren er geregeld beschietingen over en weer. Eerder deze week onderschepte Turkije een Syrisch passagiersvliegtuig dat op weg was van Moskou naar Damascus.

“Turkije slaat terug, zonder enige aarzeling, op het moment dat Syrië opnieuw de grens met ons land overschrijdt”. Deze felle woorden sprak de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Ahmet Davutoglu, gistermiddag na zijn gesprek met de speciale VN-gezant voor Syrië, de Algerijnse diplomaat Lakhdar Brahimi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here