VU haalt banden aan met Turkije

0
1

Van 14 tot 19 oktober reist een delegatie van de Vrije Universiteit Amsterdam(VU) naar Istanbul, samen met onder meer de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. De reis vindt plaats in het kader van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

Doel van het bezoek van de VU is om in Istanbul en Ankara bestaande en nieuwe partners te bezoeken om met name student- en medewerkersmobiliteit te bevorderen. De Turkse economie groeit zeer snel en er is in het land grote behoefte aan hoogopgeleiden, terwijl er op universiteiten maar een beperkt aantal opleidingsplekken beschikbaar is.

Ook op het gebied van onderzoek worden de contacten geintensiveerd en samenwerking gezocht. Daarnaast worden de ambassade en de instituten het Nederlands Instituut in Turkije en het Netherlands Institute for Higher Education Ankara bezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here