[UPDATE] Turkse luchtmacht dwingt Syrisch vliegtuig te landen

0
1

De Turkse luchtmacht heeft een Syrisch passagiersvliegtuig gedwongen om in Ankara te landen. Het vliegtuig van Syrian Air was onderweg van Moskou naar Damascus en wordt nu doorzocht. Verschillende Turkse media melden dat het militaire goederen aan boord had. De grote internationale persbureaus melden dat nog niet schrijft NOS.nl.

Het zou gaan om raket-onderdelen. Turkije had informatie dat er mogelijk wapens aan boord waren.

De Airbus A320 met 35 passagiers aan boord werd onderschept door straaljagers op het moment dat het vliegtuig het Turkse luchtruim binnenvloog. De gevechtsvliegtuigen hebben de Airbus naar de luchthaven Esenboga begeleid.(Foto: Twitter)

UPDATE, do 11 okt 10.00u – Aan boord van het Syrische vliegtuig dat woensdag in Turkije werd gedwongen te landen, waren geen wapens of ander systeem of onderdelen van militaire uitrusting. Dat zegt een bron binnen een Russisch agentschap voor wapenexport woensdag tegen het Russische persbureau Interfax.

Tegen een Libanees tv-station noemde de Syrische minister van Transport de Turkse actie “luchtpiraterij die tegen de afspraken in de civiele luchtvaart ingaat”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here