Russische president zegt bezoek aan Turkije af

1
2

De Russische president Poetin heeft een gepland bezoek aan Turkije afgezegd. Poetin zou maandag naar Ankara reizen voor gesprekken met premier Erdogan. Een woordvoerder van het Kremlin heeft gezegd dat het bezoek niet doorgaat.

De annulering komt een dag nadat een Syrisch passagiersvliegtuig, dat uit Rusland afkomstig was, door Turkije werd onderschept en tot landen werd gedwongen. Rusland is daarover ontstemd; volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Turkije Russische de staatsburgers die aan boord waren in gevaar gebracht.

Ook neemt Rusland het Turkije kwalijk dat het geen contact heeft gezocht met de autoriteiten in Moskou. Die hoorden naar eigen zeggen via de media van het incident.

UPDATE:
Het Syrische burger vliegtuig dat gisteren door de Turkse luchtmacht gedwongen werd om in Ankara te landen, had militair materieel en munitie aan boord. De Turkse premier Erdogan zegt dat het in Rusland is gemaakt en was bestemd voor het Syrische ministerie van Defensie.

1 REACTIE

  1. de ** russen en assaad mag mijn ** likken assaad lik de ** van poetin en van japan en die van je doode vader *** hond als jullie oorlog willen kom maar op ik ben ook klaar voor de militair

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here