[UPDATE] Doden in Turkije door granaat vanuit Syrië

0
1

In Turkije zijn vijf doden gevallen toen een mortiergranaat vanuit Syrië in de Turkse grensplaats Akcakale terechtkwam. Dat meldt de NOS. De burgemeester van de stad zei tegen het tv-station CNN Turk dat onder de doden een kind van zes jaar is. Ook zijn er tien gewonden, onder wie een politieagent.

De granaat kwam in een woonwijk terecht en trof daar een huis. Vrijdag werd de stad ook door een Syrische granaat getroffen, maar toen waren er geen slachtoffers.

UPDATE:
Turkije heeft woensdag doelen in Syrië onder vuur genomen met artillerie, als vergelding voor de beschieting van de Turkse grensplaats Akçakale. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft dat bekend laten maken. Lees verder…

NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen veroordeelde de mortieraanval vanuit Syrië scherp en zei dat de NAVO de situatie “met grote bezorgdheid” volgt. Lees verder…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here