[UPDATE] Invloed Turkse overheid op nieuwe moslimomroep?

0
3

Volgens het dagblad Trouw bestaan er banden tussen de Turkse overheid en de Stichting Zendtijd Moslims (SZM), dat zendtijd heeft aangevraagd bij het Commissariaat voor de Media. Hierdoor zou de Turkse overheid, via het directoraat godsdienstzaken (Diyanet), invloed krijgen op uitzendingen voor moslims op het Nederlandse publieke net. Dat schrijft de krant vandaag.

De krant meldt dat de SZM momenteel de enige zendtijdaanvrager namens de moslimgemeenschap is en het Commissariaat voor de Media vorige week al zou beslissen of de SZM de moslimzendtijd krijgt. Dit besluit is echter door de toezichthouder opgeschort. Waarom is niet duidelijk. Deze stichting was overigens al eerder in het nieuws omdat in islamitische kring volop wordt getwijfeld aan de organisatie.

Het Commissariaat gaf wel aan dat de aanvraag van de moslimomroep zorgvuldig zal worden getoetst aan de Mediawet en dat in deze wet niets staat over een verbod op banden met overheden. Lees het uitgebreid artikel in dagblad Trouw.

UPDATE (di 25 sep 2012, 11.00u):
SP: “Zolang onduidelijk is wie er invloed heeft op de zendtijd van de Stichting Zendtijd Moslims (SZM), hoeft de stichting niet op zendtijd te rekenen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here