Turkse kranten schrijven over verlies PVV van Wilders

3
2

Diverse grote Turkse kranten hebben de dag na de verkiezingen in Nederland gereageerd op het grote verlies van de PVV van Geert Wilders. Hürriyet schreef ‘Racistisch leider begraven in stembus’. Ook andere dagbladen hanteren gelijke termen meldt De Telegraaf. Zo schreef Star ‘Grote shock voor racistische leider in Nederland’. Milliyet gebruikt de kop ‘Grote klap voor extreemrechts in Nederland’.

Wilders is niet populair in Turkije. Hij haalde de afgelopen jaren vaak de kranten met zijn uitspraken over Turkije, premier Erdogan, de islam en de Koran. Ook maakte hij op Twitter de Turkse president Gül uit voor christenpester, Koerden-mepper, Hamas-vriend en islamist.

3 REACTIES

  1. Blij dat mijn stem in Turkije niet verloren is gegaan en dat ook andere Nederlanders de goedkope PVV haatzaaiing minder ondersteunen.
    Overigens m.i. de mooiste verkiezingsfoto van dit jaar. Zou er een nominatie voor de World Press Photo inzitten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here