‘Turken kijken uit naar wedstrijd tegen Nederland’

0
4

Komend weekeinde begint ook in Europa de kwalificatiecyclus voor het WK over twee jaar in Brazilië. Nederland moet het in Groep D onder andere opnemen tegen Turkije. Vrijdag a.s. wordt deze interland gespeeld in de Amsterdam Arena. Volgens Dirk Kuyt, momenteel speler bij Fenerbahçe, kijken de Turken uit naar de krachtmeting met Oranje.

‘Ook zij zijn opnieuw begonnen na het vertrek van Guus Hiddink. In mei en juni hadden zij drie, vier oefenduels met goede resultaten, ze wonnen ondermeer uit bij Portugal met 1-3. Maar de laatste wedstrijd tegen Oostenrijk (2-0 verlies) ging weer een stuk minder. Dat wij thuis beginnen tegen Turkije, lijkt mij een groot voordeel’ aldus Kuyt die vrijdag maar liefst zeven ploeggenoten van zijn nieuwe club Fenerbahçe treft.

Nederland en Turkije hebben acht keer eerder tegen elkaar gespeeld. Oranje won er drie, drie duels eindigen in een remise en Turkije won twee keer. Lees alles over de wedstrijd op de site van het Algemeen Dagblad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here