Turkse vrouw neemt wraak op verkrachter

18
13

Een 26-jarige Turkse vrouw die maandenlang misbruikt, gechanteerd en verkracht werd, onthoofdde haar verkrachter en dumpte zijn hoofd op het dorpsplein in Yalvac. Hierna sprak ze de woorden “Dit is het hoofd van iemand die met mijn eer speelde” uit.

De vrouw, die al vijf maanden zwanger was van haar verkrachter, schoot de dader tientallen keren in zijn edele delen en onthoofde hem vervolgens. Het afgehakte hoofd bracht ze naar het lokale dorsplein.

Vrouwenrechtenorganisaties in Turkije prijzen haar als een heldin. De zwangere vrouw en moeder van twee kinderen was namelijk al maandenlang misbruikt en gechanteerd. Ook internationaal werd veel over dit voorval gesproken meldt Hurriyet daily news.

18 REACTIES

 1. Wanneer een man zoiets doet…

  namens eerwraak…

  Dan is hij publiekelijk slecht….

  Wanneer een vrouw dat doet durven sommigen dat goed te praten….

  Een man krijgt voor eerwraak moord minimaal 30 jaar gevangnis straf…laat gelijkheid zegvieren en laat de vrouw ook maar 30 jaar gevangnis in gaan.

  Mehmet

 2. @ Mehmet

  Spoor jij wel? Je zit hier appels met rotte peren te vergelijken.

  Als het een man betrof die maandenlang door een vrouw was misbruikt, verkracht, gechanteerd en bezwangerd dan heb je het over gelijkheid.

 3. Menekse

  Dat moet nog blijken…na onderzoek.

  Indien dat waar is kan dat in de rechtspraak meegenomen worden.

  Hassan…

  Kijk jij wil iemand naaien die jouw oma wezen kan….dit kan wederom voor mij reden zijn dit als Eerwraak aan te nemen en een zwarte vlag op te hangen bij mij thuis…jij wordt dan mijn traditionele doel. 30 jaar later zal je alsnog gepakt worden….Na mij zijn er nog 30 broers en neven die de zaak eventueel op zich willen nemen en Eer te zuiveren…weet wat je zeg dombo.

  Zou jij het fijn vinden als ik over jouw moeder zo sprak…. fantaseer eens erover….niet fijn denk ik…ook niet mijn smaak…ik wens een andere niet wat ik voor mijzelf niet wens.

  Kijk, nu ben jij de dombo en het stom aard omdat je agressie toont in je woorden, zou jij dat ook kunnen zeggen in de ogen kijkend…neyse.

  Mehmet

 4. Menekse,

  Kijk het zou ook zo kunnen zijn… dat die man die vrouw beloofd heeft met haar te trouwen of wat dan ook….vervolgens heeft hij haar verlaten…of is vreemd gegaan..

  wordt zij boos….en pleegt daarom een moord.

  In soort gelijke gevallen krijgen mannen zware straffen….en vrouwen willen beschermd worden en hun verhaal wordt sneller geloofd….door emotionele elementen waar gewone mensen gevoelig voor zijn.

  Vaak is diegene die vermoord wordt de schuldige omdat hij/zij daarvoor aanleiding geeft… maar de wet zegt nee…niet diegene die moord…maar diegene die vermoord is is het slachtoffer…

  terwijl de moordenaar vaak ook slachtoffer is…. het verhaal kent altijd meer perspectieven.

  Mehmet

 5. Doodgaan is lekker makkelijk….

  Je hebt voor 5 minuten…tot 15 minuten pijn…Daarna ga je slapen….(idem dito, alleen je wordt niet wakker).

  De moordenaar moet daarvoor meestal in Turkije vanaf 20 jaar de gevangenis in…mits eerwraak nog meer.

  Mehmet

 6. @ Mehmet
  Je hoort mij deze vrouw ook niet toejuichen, in tegendeel. Het vermoorden van een medemens mag om geen één reden worden aangemoedigd of verheerlijkt. Het zogenaamd redden van iemands eer is geen legitieme reden tot moord. En jouw uitspraak over gelijkheid was zeker te voorbarig. Je komt al met een strafmaat terwijl het onderzoek nog in volle gang is.

 7. Klopt. Dat komt omdat er al mensen en zelfs verenigen zijn die meteen haar tot held bombarderen zonder af te wachten hoe het onderzoek afloopt.

  Dit is een op zich staand situatie maar het laat bij de Turken de trend zien om het vrouw als slachtoffer te zien en de man als de boe-man.

  Dit werkt irritatie, niet omdat ik tegen vrouwen en voor mannen en macho cultuur ben maar dit heeft op macro niveau een vernietigend effect op de kern van de Turkse maatschappij wat de Turken juist zo sterk maakt…namelijk het gezin.

  Vrouwen en mannen gaan uit elkaar omdat vrouwen steeds meer van hun man gaan eisen… wanneer de mannen daar niet op in gaan relatie breuk, problemen, hoofdpijn en ruzie… en heel soms…1 op de 1000 gevallen moord vanuit de man naar de vrouw toe… dat 1 promillie uit zich in de vorm van dat elke jaar weer duizenden vrouwen door hun man of hun ex worden vermoord. Dat andere 999 promille…. daar heb je ongelukkige mannen vrouwen en kinderen die het moeten doen vaak zonder vader.

  Gevolg… geen normale mensen, geen sterke gezinsstructuren….Kinderen die zonder vader groeien is wetenschappelijk aangetoond dat ze geen normale goede mensen worden…hun karakter vervormd verkeerd….wat weer veel hoofdpijn voor maatschappij, moeder van het kind en met name een grote probleem voor het kind zelf is…

  De ironie is dat Russische vrouwen en Ukrainische vrouwen vechten voor een Turkse man terwijl ze veel meer te bieden hebben dan een Turkse vrouw….

  Turkse mannen staan er bekend:
  – om vrouwen op hun handen te dragen
  – erg gebonden aan zijn huis, vrouw, kinderen.
  – Bereid is zich kapot te werken voor het welzijn
  van zijn Kinderen….
  – Turkse mannen zijn ook heel bescheiden…

  Daarom dat Turkse mannen gewenst zijn…..

  Maar nee. onder invloed van Tv programma’s gaan vrouwen allerlei rare domme dingen eisen van hun mannen….Gevolg weet je al…sinds de programma’s begonnen zijn is het aantal vermoorde vrouwen in Turkse exponentieel gestegen….

  maar nog belangrijker…. In de Turkse cultuur is de Moeder Heilig…..Heilig …..Heilig….en deze vrouwen programma’s doen de vrouwen denken dat ze meer kunnen eisen….

  weet je wat mannen dan denken….ow….. vrouwen denken alleen commercieel en binnen kaders van belangen….en daar gaat het heilige beeld van de vrouw verloren…..

  Hiermee ontstaat een trend dat de Turkse man in zijn onderbewuste niet meer denkt dat vrouw heilig is omdat zij de moeder van mijn kinderen is…nee hij gaat ook beginnen met rekenen…

  en als de mannen gaan beginnen met rekenen zullen de vrouwen echt een probleem hebben…want indirect betekent dit dat de mannen in hun onderbewuste gaan denken dat vrouwen sletten, of hoeren zijn die je met geld kan sturen….

  dit is een fout, zo moet het niet gaan. Die programma;s ondergraven de sterke Turkse gezins samenstelling en de machtige heilige positie van de Turkse vrouw binnen de Turkse maatschappij.

  Mehmet

 8. Mehmet, je wilt mij vermoorden, dat vindt je rechtvaardig maar als een ander dat doet moet ie 30 jaar de gevangenis in. Achterlijke wezen ben jij ook. Ik sta achter mijn woorden.

 9. Hassan….

  Je begrijpt het niet, ik dreig helemaal niet. Ik zeg alleen wat er zou gebeuren als…. Verder moet je begrijpen dat ik je niet echt serieus neem omdat ik denk dat jij niet begrepen heb wat ik allemaal zei.

  Mehmet

 10. Mehmet schrijft :zou jij dat ook kunnen zeggen in de ogen kijkend.
  Mehmet schrijft :zou voor mij reden zijn dit als Eerwraak aan te nemen

  Mehmet, weet jij wel waar jij over praat? Jij kletst maar uit je nek.

 11. Mehmet, turken zoals jou ken ik heel goed, dreigen kunnen jullie heel goed als het om jouw zusje of nichtje gaat. maar andermans zusje zou je wel willen pakken. Temeer het terecht is wat die vrouw heeft gedaan.

 12. ik begrijp het niet. wat schrijft mehmet: voor mij reden zijn dit als Eerwraak aan te nemen. …………..zou jij dat ook kunnen zeggen in de ogen kijkend
  Mehmet dit is een bedreiging. Hoerenjong.

 13. Hassan,

  Je mag het noemen wat je wilt. Maar er is pas sprake van dreiging als jij datgene waar kan maken wat je voor ogen had. (Verkrachten van een oude oma) pas als je dat waar kan maken zal dat wat jij dreiging noemt werkelijkheid worden.

  Gezien de omstandigheden heb jij niet de mogelijkheid jouw fantasie toe te passen, dus is mijn dreiging geen dreiging…omdat jij überhaupt niet in staat bent dat te doen wat mij tot agressie zal bewegen naar jouw toe.

  Vind jij het niet meer dan normaal dat jij wanneer jij een kind wil verkrachten en de vader van dat kind staat met een pistool in zijn hand, vind jij het op dat moment raar dat je door je kop wordt geschoten en voel jij je bedreigd omdat jij iets eerloos wilt toepassen,,, het verkrachten van een oma is net zo eerloos als het verkrachten van een kind,…..

  Kan jij het in je halen zoiets te fantaseren en vervolgens mensen als slecht te zien wanneer ze actie zullen ondernemen tegen zieke handelingen van jouw mits jij ze wil begaan worden….niet daarvoor maar daarna… en dan nog durven Hoerenjong te noemen….

  Kijk in de spiegel…. waar blijft je gerechtigheid gevoel. Een echtte Turkse man is eerlijk, trots, recht door zee en vol overgave….

  Wees een Turk, niet een mietje die aan Oma’s of eventuele andere zwakke zielen binnen onze maatschappij wil aanvallen om vervolgens zich bedreigd te voelen.

  Mehmet

 14. Bak Hassan Kardas,

  Laflar dondu dolasti sana Girdi.
  Ben Kaka Adamdi, simdi sen Kaka Adam oldun.
  Ben Kandinlara Kotu Adamdin, Simdi Bak Sen Kotu Adam Oldun….

  Kim okursa olsun sana kolay kolay hak vermez…
  Belki iyi bir insansin…ama ofkenle kalktin kotu laf soyledin bende onlari sana iyade ettim.

  Ama Hassan, bak ve ders cikar. Kotu laf soylemek insana, sana bana yakismaz. Biz ikimiz ayni memleketin cocuklariyiz, gurbeti kendimize yurd edindik…burda sen ben, ve tum Turkler kardesler bir birlerni desteklemeli…

  Aramizde laf atismasi olmasin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here